Μητροπολίτης Καστορίας: Ορκωμοσία νεοσυλλέκτων – Επίσκεψη στα Φυλάκια

  • ΔΟΓΜΑ

Ορκωμοσία νεοσυλλέκτων στο 585 Μηχανοποιημένο Τάγμα Πεζικού στο Άργος Ορεστικό τέλεσε την περασμένη Παρασκευή ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Καστορίας κ. Καλλίνικος. Την επόμενη ημέρα επισκέφθηκε τα Φυλάκια της συνοριακής γραμμής Ελλάδος-Αλβανίας στην Κρυσταλλοπηγή, την Ιεροπηγή και την Διποταμία.

Ορκωμοσία Νεοσυλλέκτων

Την τελετή ορκωμοσίας των νεοσυλλέκτων στο 585 Μηχανοποιημένο Τάγμα Πεζικού στο Άργος Ορεστικό τέλεσε, την Παρασκευή 4 Φεβρουαρίου, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Καστορίας κ. Καλλίνικος, συμπαραστατούμενος από τον Πρωτοπρ. π. Λεωνίδα Μπάρδο.

Παρόντες ήταν ο Διοικητής της 9ης Ταξιαρχίας Ταξίαρχος Νικόλαος Γκόνης, ο διοικητής του 15ου Συντάγματος Πεζικού Συνταγματάρχης Ιωάννης Σμαλιός, ο Διοικητής του Τάγματος Αντισυνταγματάρχης Νικόλαος Νιώπας, άλλοι αξιωματικοί του Στρατού, γονείς και συγγενείς των νεοσυλλέκτων.

Επίσκεψη στα Συνοριακά Φυλάκια και στο Τμήμα Συνοριοφυλάκων

Τα Φυλάκια της συνοριακής γραμμής Ελλάδος-Αλβανίας στην Κρυσταλλοπηγή, την Ιεροπηγή και την Διποταμία, επισκέφθηκε το Σάββατο 5 Φεβρουαρίου, ο Σεβασμιώτατος κ. Καλλίνικος, συνοδευόμενος από τον Συνταγματάρχη κ. Σμαλιό και τον Διοικητή του 574 Τάγματος Προκαλύψεως Αντισυνταγματάρχη Παύλο Εφαπλωματά.

Ξεναγήθηκε από τον υπεύθυνο, ενημερώθηκε για την υπηρεσία τους, μίλησε με τους στρατιώτες, και παρέδωσε συμβολικά εφόδια και κάποιες απαραίτητες ηλεκτρικές συσκευές στο κάθε Φυλάκιο.

Τέλος επισκέφθηκε το Τμήμα Συνοριοφυλάκων Μεσοποταμίας στην Αγία Κυριακή, όπου συνομίλησε με τον Διοικητή του Αστυνόμο Αλέξανδρο Μιχαηλίδη και το προσωπικό και ενημερώθηκε για το έργο τους.

 

 

 

TOP NEWS