Μητροπολίτης Λεμεσού Αθανάσιος: «Η πανδημία θα φύγει, η αγάπη θα μείνει» – Εσπερινός Ονομαστηρίων (ΒΙΝΤΕΟ)

  • ΔΟΓΜΑ

Με τη δέουσα ιεροπρέπεια τελέστηκε ο πανηγυρικός εσπερινός με αφορμή τη μνήμη του Αγίου Αθανασίου του Μεγάλου, Πατριάρχου Αλεξανδρείας στο Μητροπολιτικό Ναό Παναγίας Παντανάσσης Καθολικής.

Στον πανηγυρικό Εσπερινό προεξήρχε ο Πανιερώτατος Μητροπολίτης Λεμεσού κ. Αθανάσιος, ο οποίος άγει τα ονομαστήρια του, ενώ συγχοροστάτησαν ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Βόστρων κ. Τιμόθεος, ο Πανιερώτατος Μητροπολίτης Ταμασού κ. Ησαΐας, οι Θεοφιλέστατοι Επίσκοποι Μεσαορίας κ. Γρηγόριος και Αμαθούντος κ. Νικόλαος.

Πριν την απόλυση, ο Πανιερώτατος Μητροπολίτης Λεμεσού κ. Αθανάσιος ευχαρίστησε τους παρισταμένους αρχιερείς, ιερείς αλλά και όλους τους ευσεβείς πιστούς οι οποίοι προσήλθαν για να συμπροσευχηθούν επί την εορτή του Αγίου Αθανασίου του Μεγάλου.

Ο Πανιερώτατος Λεμεσού τόνισε μεταξύ άλλων πως:

«Σημασία έχει να προσευχηθούμε ο ένας για τον άλλο και πάνω από όλα να προσευχηθούμε όλοι μαζί να απαλλάξει ο Θεός τον κόσμο από αυτή την πανδημία, η οποία καταστρέφει τις σχέσεις μας, καταστρέφει την μεταξύ μας επικοινωνία. Να κάνουμε υπομονή και προσευχή, να δείξουμε ταπείνωση, επειείκια, πραότητα, κατανόηση, να μην κατακρίνουμε ο ένας τον άλλο και να αγαπούμε τους αδελφούς μας. Η πανδημία θα φύγει, η αγάπη θα μείνει».

Παρόντες στον εσπερινό ήταν ιερείς, μοναχοί και λαϊκοί από διάφορες περιοχές της Κύπρου. Τους ύμνους απέδωσε η χορωδία της Μητροπόλεως Λεμεσού «Ρωμανός ο Μελωδός» υπό τη διεύθυνση του Πρωτ. Νικολάου Λυμπουρίδη.

 

TOP NEWS