Μητροπολίτης Λήμνου: Να αναλογιστούν άπαντες την πνευματική ευθύνη – Πιστή τήρηση των μέτρων

  • ΔΟΓΜΑ

Ο Μητροπολίτης Λήμνου κ. Ιερόθεος συνέστησε να αναλογιστούν άπαντες την πνευματική ευθύνη για τις συμπεριφορές επί του θέματος και ζήτησε την πιστή τήρηση των υποδεικνυόμενων μέτρων προστασίας προκειμένου να επιτευχθεί η αναχαίτιση του ενδημικού κύματος.

Λίγες μέρες μετά τη μεγάλη εορτή των Χριστουγέννων, Τετάρτη 29 Δεκεμβρίου 2021, και πριν ανατείλει το νέο έτος, πραγματοποιήθηκε Ιερατική Σύναξη στον Ιερό Ναό της Αγίας Μαρίνης Νέας Κούταλης, τηρουμένων όλων των προβλεπομένων υγειονομικών μέτρων.

Ο Μητροπολίτης Λήμνου και Αγίου Ευστρατίου κ. Ιερόθεος, απευθυνόμενος στο ιερατικό σώμα της τοπικής Εκκλησίας, έδωσε αρχικά την ευλογία του και τις καρδιακές ευχές του για τις άγιες ημέρες και επεσήμανε κατόπιν την επιτακτική ανάγκη προστασίας της δημόσιας υγείας από την πανδημία, που έχει ενσκήψει κατά την διαρρεύσασα διετία σε ολόκληρο τον πλανήτη, σκορπώντας τον φόβο και τον θάνατο.

Συνέστησε να αναλογιστούν άπαντες την πνευματική ευθύνη για τις συμπεριφορές επί του θέματος και ζήτησε την πιστή τήρηση των υποδεικνυόμενων μέτρων προστασίας προκειμένου να επιτευχθεί η αναχαίτιση του ενδημικού κύματος.

Ακολούθησε η εισήγηση του Πανοσιολ. Πρωτοσυγκέλλου της μητροπόλεώς, Αρχιμανδρίτου Γερασίμου Πετρολέκα με θέμα: «Η εκκλησιαστική διακονία μας και το νέο έτος», κατά την οποία ο ομιλητής επεσήμανε την αναγκαιότητα της αδιάκοπης καλλιέργειας του φιλακόλουθου φρονήματος των εφημερίων, την αναγκαιότητα της συχνής τελέσεως της Θείας Λειτουργίας, η οποία αποτελεί το απαύγασμα και τον πυρήνα της λατρευτικής μας ζωής και ολοκλήρωσε την εισήγησή του με χρηστικές τελετουργικές προτροπές και παραινέσεις.

Ο Ποιμενάρχης της Λήμνου, αφού συνεχάρη τον εισηγητή για την ψυχοφελή του ομιλία, προέτρεψε πατρικώς τους ιερείς της μητροπόλεως να επιτελούν τα ιερατικά τους καθήκοντα με συνέπεια και φόβο Θεού, ενώ παράλληλα, όπως χαρακτηριστικά σημείωσε, να έχουν κύριο στόχο την διακονία και την θεραπεία των πνευματικών αναγκών των πιστών.

Τόνισε μεταξύ άλλων ο Σεβ. κ. Ιερόθεος:

«Το ιερατικό ήθος, και η παρουσία μας ως κληρικών στον κόσμο πρέπει να επιβεβαιώνει έμπρακτα τους στόχους της αποστολής μας, που είναι το παράδειγμα πίστεως και ευσεβείας για τη ζωή των πιστών. Το δε πνεύμα της ταπείνωσης και της υπακοής με εμπιστοσύνη σε όσα κελεύει η Αγία μας Εκκλησία, αποτελούν τη σωτήρια διέξοδο από τη σύγχυση που επικρατεί και έχει διχάσει την ανθρώπινη κοινωνία».

Κατέληξε, με την σκέψη ότι η ενότητα την οποία πρέπει να έχουμε και να επιβεβαιώνουμε, αποτελεί την μόνη και ουσιαστική δύναμη μέσα στον αδύναμο, να διορθώσει τα δικά του, κόσμο.

Η Ιερατική Σύναξη ολοκληρώθηκε με τη δωρεά πνευματικού βιβλίου και την προσφορά εορταστικού γεύματος, το οποίο παρέθεσε ο Σεβασμιώτατος προς όλους τους εφημερίους της Ιεράς Μητροπόλεως, εκφράζοντας, και δια αυτού του τρόπου, την πατρική του αγάπη και τον έπαινό του στους αγαθούς και ακάματους λευίτες, οι οποίοι αναλώνονται καθημερινά κάτω από αντίξοες συνθήκες στον αμπελώνα του Κυρίου μας, στην ακριτική αυτή περιοχή της Πατρίδος.

 

TOP NEWS