Νέα Διεύθυνση στο «Καλλιμανοπούλειο» Κέντρο της Μητρόπολης Καλαβρύτων

  • ΔΟΓΜΑ

Η Ιερά Μητρόπολη Καλαβρύτων & Αιγιαλείας γνωστοποίησε ότι ανέλαβε, ήδη, την ανάληψη των καθηκόντων του Διοικητικού Διευθυντή του Καλλιμανοπουλείου Εκκλησιαστικού Διακονικού Κέντρου Καλαβρύτων, από τον Αιδεσιμολογιώτατο Πρωτοπρεσβύτερο π. Κωνσταντίνο Μητρόπουλο, τη 1η Ιανουαρίου 2022.

Η επιλογή του π. Κωνσταντίνου Μητρόπουλου έγινε μετά από πρόταση του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Καλαβρύτων και Αιγιαλείας κ. Ιερωνύμου, καθώς και ομόφωνη απόφαση των μελών του Δ. Σ. του Ιδρύματος και την έγκριση του Προέδρου αυτού, πρώην Μητροπολίτου Καλαβρύτων κ. Αμβροσίου.

Ο π. Κωνσταντίνος Μητρόπουλος πέραν του ότι είναι ένας κληρικός αφοσιωμένος με ζήλο και αυταπάρνηση στο λειτουργικό και ενοριακό του έργο, προσφέρει ανεκτίμητη βοήθεια στην τοπική Εκκλησία με το τεράστιο πνευματικό και ηθικό του εκτόπισμα.

Οι αστείρευτες θεολογικές του γνώσεις, η άρτια πνευματική και επιστημονική του κατάρτιση, το ανεπίληπτο ηθικό του ανάστημα, η πολύτροπη και καλλίκαρπη πνευματική προσφορά του επί 21 συναπτά έτη στην κοινωνία των Καλαβρύτων και την τοπική Εκκλησία δικαιολογημένα τον αναδεικνύουν ως άξιον και ικανόν «εργάτην» του Αμπελώνα του Κυρίου μας και ένα εκ των επιλέκτων κληρικών της Ιεράς Μητροπόλεώς.

Δια τούτο, άλλωστε, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης κ. Ιερώνυμος εκφράζει την ευαρέσκειά του προς το πρόσωπο του και αναγνωρίζει την ευδόκιμη και γόνιμη ιερατική του διαδρομή, καθώς στις 18/5/2021 του απένειμε την τιμητική ποιμαντική θέση του Γενικού Αρχιερατικού Επιτρόπου της Επαρχίας Καλαβρύτων.

Από την νέα του θέση, ως Διοικητικός Διευθυντής του Καλλιμανοπουλείου Εκκλησιαστικού Διακονικού Κέντρου Καλαβρύτων, ο π. Κωνσταντίνος, αθόρυβα αλλά αποτελεσματικά, όπως πάντοτε, καλείται να διακονήσει την γενέτειρα πόλιν του και την τοπική Εκκλησία κι από μίαν ακόμη αγωνιστική έπαλξη.

Σύντομο βιογραφικό π. Κωνσταντίνου Μητρόπουλου

Έγγαμος κληρικός, πατέρας ενός τέκνου.
Απόφοιτος Θεολογικής Σχολής ΕΚΠΑ
Υποψήφιος master Βιβλικών σπουδών ΕΚΠΑ
Υποψήφιος master Βιοηθικής της Ιατρικής Σχολής του Δημοκριτείου Πανεπιστημίου
Χειροτονία εις Διάκονον: 2000
Χειροτονία εις Πρεσβύτερον: 2001
Γενικός Αρχιερατικός Επίτροπος Καλαβρύτων: 2021

πηγή: kalavrytanews.com

TOP NEWS