Νεαπόλεως Βαρνάβας: Η έλλειψη της αγάπης φέρνει τη δυστυχία στη ζωή μας

  • ΔΟΓΜΑ

Στον Ιερό Ναό των Αγίων Θεοδώρων Συκεών ιερούργησε το Σάββατο 29 Ιανουαρίου 2022 ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Νεαπόλεως και Σταυρουπόλεως κ. Βαρνάβας, τελώντας το τεσσαρακονθήμερο Μνημόσυνο του π. Διονυσίου Σκαρκαλά, αλλά και το τριετές μνημόσυνο του π. Αθανασίου Ζλάτη.

Ο Σεβασμιώτατος στο κήρυγμα του αναφέρθηκε στην αγάπη, τονίζοντας ότι η έλλειψή της φέρνει το μίσος και τη δυστυχία στη ζωή μας. Αναφέρθηκε επίσης στην υπακοή, την οποία πρέπει να έχουμε όλοι μας απέναντι στην εκκλησία, που αγαπητικά ενώνει τους ανθρώπους.

Το Σάββατο, όπως ανέφερε, η Εκκλησία μας μνημονεύει τους κεκοιμημένους, οι οποίοι μαζί με τους ζώντες εμβαπτίζονται, ο καθένας ξεχωριστά ως πρόσωπο, σαν ψίχουλα προσκομιδής, στο Άγιο Ποτήριο της Ζωής και της Ανάστασης.

Τέλος, ο Σεβασμιώτατος κάνοντας λόγο για τα πρόσωπα των δύο κεκοιμημένων κληρικών π. Διονυσίου και π. Αθανασίου εξήρε την ιερατική τους πορεία στη ζωή της τοπικής Εκκλησίας, αλλά και την προσφορά τους στον Ναό των Αγίων Θεοδώρων Συκεών, τον οποίο διακόνησαν με αγάπη και αφοσίωση.

TOP NEWS