Νεαπόλεως Βαρνάβας: «Ο χρόνος είναι μια μοναδική ευκαιρία για πνευματική ανακαίνιση» (ΒΙΝΤΕΟ + ΦΩΤΟ)

  • ΔΟΓΜΑ

Κοντά στους Ρωσόφωνους της Δυτικής Θεσσαλονίκης βρέθηκε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Νεαπόλεως και Σταυρουπόλεως κ. Βαρνάβας, το απόγευμα της Παρασκευής 14 Ιανουαρίου 2022, προκειμένου να τιμήσει τη μνήμη του Αγίου Σεραφείμ του Σαρώφ (σύμφωνα με το Ιουλιανό Ημερολόγιο), στον ομώνυμο Ιερό Ναό ο οποίος περιθάλπει στοργικά τους ομοεθνείς του Μεγάλου Ρώσου Αγίου, στην Ευξεινούπολη της Θεσσαλονίκης.

Ο Σεβασμιώτατος κ. Βαρνάβας χοροστάτησε στον Πανηγυρικό Εσπερινό, ο οποίος τελέστηκε με κατάνυξη και ιεροπρέπεια ενώ, την επόμενη ημέρα, Σάββατο 15 Ιανουαρίου, προεξήρχε στην Αρχιερατική Θεία Λειτουργία.

«Είναι μία πορεία επιστροφής η μετάνοια, στα χέρια και στην αγκαλιά του Θεού. Ο χρόνος είναι μια μοναδική, ευκαιρία για ανακαίνιση πνευματική και μετοχή στη Βασιλεία των Ουρανών», επεσήμανε με έμφαση ο Σεβασμιώτατος στο κήρυγμα του αφορμώμενος από το γεγονός της Βάπτισης του Χριστού.

Τέλος, ο Σεβασμιώτατος εμπνεόμενος από την εορτή του Αγίου Σεραφείμ του Σαρώφ, υπογράμμισε:

«Είμαστε οι πνευματικοί ανάδοχοι του Ρωσικού λαού. Αποτελεί τιμή μας το γεγονός».

Μετά την ολοκλήρωση της Θείας Λειτουργίας ο Γυναικείος Χορός του Ναού απέδωσε τους βυζαντινούς ύμνους στη ρωσική γλώσσα, προκαλώντας πνευματική άνωση στο εκκλησίασμα.

Στη Θεία Λειτουργία παρέστησαν ο Γενικός Πρόξενος της Ρωσίας κ. Βλαδίμηρος Μεϊτσέγκο, ο Περιφερειακός Σύμβουλος κ. Γαβριήλ Αβραμίδης και εκπρόσωποι του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Παύλου Μελά.

Ο Σεβασμιώτατος συνεχάρη επίσης, τον προϊστάμενο του Ιερού Ναού π. Λέοντα Εφραιμίδη για τη σύσταση του Γυναικείου βυζαντινού χορού, καθώς και για τη συγκρότηση της παιδικής χορωδίας, η οποία έψαλε τα ποντιακά χριστουγεννιάτικα κάλαντα.

 

 

 

TOP NEWS