Νορθ-Κόουτ: Αγιασμός για τη νέα χρονιά της Σχολής Βυζαντινής Μουσικής

  • ΔΟΓΜΑ

Την Δευτέρα, 21 Φεβρουαρίου, τελέστηκε στο Ελληνορθόδοξο Κολλέγιο «Άγιος Ιωάννης» Preston, στη Μελβούρνη, o Αγιασμός για την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς της Σχολής Βυζαντινής Μουσικής της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αυστραλίας στην Περιφέρεια Νορθ-Κόουτ της Βικτώριας. Τον Αγιασμό τέλεσε ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Κερασούντος κ. Ευμένιος, πλαισιούμενος από ιερείς της Αρχιεπισκοπικής Περιφερείας Νορθ-Κόουτ και παρουσία των δασκάλων […]

Την Δευτέρα, 21 Φεβρουαρίου, τελέστηκε στο Ελληνορθόδοξο Κολλέγιο «Άγιος Ιωάννης» Preston, στη Μελβούρνη, o Αγιασμός για την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς της Σχολής Βυζαντινής Μουσικής της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αυστραλίας στην Περιφέρεια Νορθ-Κόουτ της Βικτώριας.

Τον Αγιασμό τέλεσε ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Κερασούντος κ. Ευμένιος, πλαισιούμενος από ιερείς της Αρχιεπισκοπικής Περιφερείας Νορθ-Κόουτ και παρουσία των δασκάλων και των μαθητών της Σχολής.

Ο Θεοφιλέστατος μετά τον Αγιασμό μετέφερε σε όλους τις πατρικές ευχές του Σεβασμιωτάτου Αρχιεπισκόπου Αυστραλίας κ.κ. Μακαρίου, ο οποίος ίδρυσε τη Σχολή Βυζαντινής Μουσικής.

Ακολούθως, μίλησε με θερμά λόγια για την αξία του εκκλησιασμού και ενθάρρυνε τους μαθητές και τις μαθήτριες της Σχολής να συμμετέχουν στις Ακολουθίες της Εκκλησίας από το αναλόγιο, μαζί με τους δασκάλους τους και τους ψάλτες, ούτως ώστε να αποκτήσουν εμπειρία και γνώση.

Ο Επίσκοπος Κερασούντος δεν παρέλειψε να αναφερθεί στις δυσκολίες της περυσινής χρονιάς, που ήταν απόρροια της πανδημίας και των περιορισμών που επιβλήθηκαν στη Βικτώρια, και συνεχάρη τόσο τους μαθητές όσο και τους δασκάλους τους, για τη σκληρή τους εργασία και για την επίτευξη του στόχου της ολοκλήρωσης της ακαδημαϊκής χρονιάς.

Συνεχίζοντας, ο Θεοφιλέστατος τόνισε ότι «τίποτα δεν εξυψώνει την ψυχή, τίποτα δεν της δίνει φτερά όπως ένας λειτουργικός ύμνος», για να επισημάνει πως «η ψαλμωδία που είναι ένας αρχαίος τρόπος τον οποίο η Εκκλησία μας χρησιμοποιεί για να μεταφέρει το περιεχόμενο των Ευαγγελίων, είναι μια παράδοση που κινδυνεύει να χαθεί, αλλά με σχολεία σαν και αυτά και μαθητές σαν και εσάς, αυτή η τέχνη αναστήθηκε και επανήλθε στη ζωή εδώ στην Αυστραλία».

Σημειώνεται ότι στο πρώτο έτος της Σχολής φέτος έχουν εγγραφεί 15 μαθητές. Ο διευθυντής της Σχολής Βυζαντινής Μουσικής στην Μελβούρνη κ. Στέλιος Ανδρέου καλωσόρισε τους μαθητές και τους ξενάγησε στις αίθουσες όπου θα γίνονται τα μαθήματα. Οι μαθητές είχαν την ευκαιρία να γνωρίσουν τους δασκάλους τους που θα διδάξουν φέτος στη Σχολή και έλαβαν επίσης τις απαραίτητες οδηγίες για τη διδακτέα ύλη του 2022.

πηγή: greek.vema.com.au

TOP NEWS