Ο Α’ Κατανυκτικός Εσπερινός στην Ιερά Μητρόπολη Πατρών

  • ΔΟΓΜΑ

Με κατάνυξη και με την συμμετοχή πλήθους ευσεβών Χριστιανών, τελέσθηκε την Κυριακή, 6.3.2022, στον νέο Ιερό Ναό του Αγίου Αποστόλου Ανδρέου Πατρών, χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Πατρών κ.κ. Χρυσοστόμου, συγχοροστατούντος του Θεοφιλεστάτου Επισκόπου Κερνίτσης κ. Χρυσάνθου, ο Α’ Κατανυκτικός Εσπερινός.

Ο Σεβασμιώτατος στο κήρυγμά του αναφέρθηκε στο στάδιο των πνευματικών αγωνισμάτων και στα εφόδια τα οποία παρέχει η Αγία μας Εκκλησία, ώστε να φθάσουμε αισίως στο τέρμα, δηλαδή, στην Ανάσταση και εστίασε στην συγγνώμη.

Ανέλυσε το θέμα αυτό κατά την διδασκαλία του Κυρίου (Κυριακή προσευχή). Παρέπεμψε στη θυσία Του Εσφαγμένου Αρνίου και ανέφερε στοιχεία από την διδασκαλία των Αγίων Πατέρων και κυρίως του Ιερού Χρυσοστόμου.

Στο τέλος έγινε ο ασπασμός του Τιμίου Σταυρού και η εκζητήσει και παροχή συγγνώμης, ώστε να αρχίσει αυτός ο ιερός πνευματικός αγώνας και να καταλήξει την Κυριακή του Πάσχα με τον ασπασμό της αγάπης.

Κατέληξε δε με την έκφραση επαίνου και αισθημάτων συγκινήσεως για την αθρόα συμμετοχή του πιστού Λαού στις ιερές Ακολουθίες και στην συγκεκριμένη ιερά Ακολουθία του Κανανυκτικού Εσπερινού.

TOP NEWS