Ο Δήμαρχος Πρέβεζας στον Μητροπολίτη Σουηδίας

  • Δόγμα

Στο καθεδρικό ναό εκκλησιάσθηκαν, μεταξύ των άλλων, ο παρεπιδημών στην Στοκχόλμη Εντιμ. Δήμαρχος Πρέβεζας κ. Νικόλαος Γεωργάκος μετά της συζύγου του κ. Ριάνας Κονταράτου.

Το πρωΐ της Κυριακής, 21ης Αυγούστου 2022, ο Μητροπολίτης Σουηδίας και πάσης Σκανδιναυΐας κ. Κλεόπας, χοροστάτησε στην Θεία Λειτουργία στον Καθεδρικό Ναό Αγίου Γεωργίου Στοκχόλμης, την οποία τέλεσε ο εφημέριος του καθεδρικού ναού, Πανοσιολ. Μ. Αρχιμανδρίτης του Οικουμενικού Θρόνου Δρ. Βαρθολομαίος Ιατρίδης και ο Ιερολογ. Διάκονος κ. Γεώργιος Αρβανιτίδης.

Το ιερό αναλόγιο πλαισίωσαν οι Μουσικολογιώτατοι ιεροψάλτες Δρ. Ανδρέας Σελαμψής, Δρ. Γεώργιος Σιδηράς και κ. Ηλίας Γέργης.

Στο καθεδρικό ναό εκκλησιάσθηκαν, μεταξύ των άλλων, ο παρεπιδημών στην Στοκχόλμη Εντιμ. Δήμαρχος Πρέβεζας κ. Νικόλαος Γεωργάκος μετά της συζύγου του κ. Ριάνας Κονταράτου.

Στο τέλος της Θείας Λειτουργίας και μετά τον επίκαιρο λόγο επί της Ευαγγελικής περικοπής, ο Σεβ. Ποιμενάρχης, απευθυνόμενος στο πυκνό εκκλησίασμα, καλωσόρισε αφενός τον Διάκονο Γεώργιο, ο οποίος διαμένει στην πόλη Ερεμπρού (Örebro), αποστάσεως τριών περίπου ωρών από την Στοκχόλμη, καθώς προσήλθε για να λάβει εκ του σύνεγγυς την αρχιερατική ευχή και ευλογία, με αφορμή την πρόσφατη απόκτηση της τρίτης κατά σειρά θυγατέρας του Δήμητρας, αφετέρου τον Δήμαρχο Πρέβεζας μετά της συζύγου του, και ευχήθηκε δύναμη και επιτυχία στο έργο τους και τα κράτιστα στις οικογένειές τους.

Και στους δύο επισκέπτες, ο Μητροπολίτης Κλεόπας επέδωσε τον προσφάτως εκδοθέντα τόμο από την Αποστολική Διακονία της Εκκλησίας της Ελλάδος, αφιερωμένο στην Πατριαρχική Επίσκεψη του Παναγιωτάτου Οικουμενικού Πατριάρχου κ.κ. Βαρθολομαίου στην Στοκχόλμη, το 2019.

Στην συνέχεια, στο μουσείο Ελληνοχριστιανικής Κληρονομιάς, η κ. Κυριακή Καραπαναγιωτίδου προσέφερε γλυκίσματα στους φιλοξενούμενους, ενώ αργότερα, στον ίδιο χώρο, παρετέθη στον Διάκονο και σε μέλη της νεολαίας, γεύμα, από την Πρόεδρο της Φιλοπτώχου Αδελφότητος του ναού, Εριτ. κ. Φωτεινή Μπατσέλα.

TOP NEWS