Ο Δημητριάδος σε 60′: Είναι Κυριακή της Χαναναίας (ΒΙΝΤΕΟ)

  • ΔΟΓΜΑ

Στην ευαγγελική περικοπή της Κυριακής της Χαναναίας επικεντρώνεται το μήνυμα του Μητροπολίτη Δημητριάδος κ. Ιγνατίου, όπου επικεντρώνεται στη δύναμη της πίστεως που καλούμαστε να πορευθούμε και εμείς. 

Παρακολουθήστε το σύντομο βιντεάκι που ετοίμασε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Δημητριάδος και Αλμυρού, με αφορμή την ευαγγελική περικοπή της Κυριακής της Χαναναίας.

“Ο Χριστός συναντά τη Χαναναία εκτός των ορίων, και η Χαναναία βρίσκεται σ’έναν τόπο, όπου, ειδωλολάτρισσα συναντά με πίστη, τον Μεσσία Ιησού. Για να αναδειχθεί το γεγονός ότι ο Χριστός είναι για όλους τους ανθρώπους και δεν γνωρίζει σύνορα, αλλά δέχεται μόνο την πίστη.

Και εμείς καλούμεθα μ’αυτή τη δύναμη της πίστεως να πορευθούμε, ιδιαίτερα αυτόν τον καιρό. Μπορεί να σιωπά, δοκιμάζει την ταπείνωση. Μας θέλει να ζητήσουμε το έλεός Του, βέβαιοι ότι θα έχουμε ανταπόκριση. Ο Χριστός εκτός ορίων δέχεται τον κάθε άνθρωπο, αρκεί εμείς να ξεπεράσουμε τα σύνορα του εγωισμού και να ζήσουμε την ταπείνωση μπροστά στον Χριστό, και τότε η πίστη σώζει.”

TOP NEWS