Ο Δράμας Δωρόθεος τιμά την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος

  • Δόγμα

Η διαδρομή ήταν υπέροχη μέσα σε δάση ερυθρελάτης, μαύρης πεύκης, οξυάς και δρυός. Παντού έρρεαν όμορφα ρυάκια και βρύσες με άφθονα παγωμένα νερά.

«Για να πλησιάσουμε τον Θεό, έχουμε δύο βιβλία: το ένα είναι η Αγία Γραφή και το άλλο το βιβλίο της φύσης» , λέει ο Μέγας Αντώνιος.

Θέλοντας, λοιπόν, να ξεφυλίσσει κατ’ ελάχιστον το βιβλίο της φύσης στα δάση της Δράμας, ο Μητροπολίτης κ. Δωρόθεος, τιμώντας την παγκόσμια ημέρα περιβάλλοντος, την Πέμπτη 6 Ιουνίου επισκέφτηκε την ευρύτερη περιοχή του δάσους της Ελατιάς, 90 χιλιόμετρα βόρεια της Δράμας. Τον συνόδευαν ο π. Χρυσόστομος Παπαδόπουλος, εφημέριος Πρασινάδας, ο Δασάρχης Δράμας κ. Αλέξανδρος Τσαούσης, ο δασολόγος Παντελής Κωνσταντινίδης , ο προϊστάμενος του Πυροσβεστικού κλιμακίου Παρανεστίου κ. Πέτρος Δημίου, ο πυροσβέστης Βασίλειος Μιχαηλίδης, ο πρώην υπαρχηγός της Πυροσβεστικής κ. Μάριος Αποστολίδης και ο κ. Χρήστος Νάκας πρώην πυροσβέστης.

Τέλεσαν Αγιασμό στο Ναό του Προφήτη Ηλία στο δασικό χωριό Ελατιάς. Επισκέφθηκαν το χώρο αντάμωσης των Σαρακατσάνων, το πρώην στρατιωτικό φυλάκιο «Τσάκαλος» σε υψόμετρο 1850 μ. και το παρακείμενο εκκλησάκι του αγ. Αθανασίου, το Στραβόρεμα και κατέληξαν από την περιοχή Θερμιών στο Ησυχαστήριο της αγίας Χριστίνας και στο Μοναστήρι Μεταμορφώσεως του Σωτήρος Πρασινάδας.

Η διαδρομή ήταν υπέροχη μέσα σε δάση ερυθρελάτης, μαύρης πεύκης, οξυάς και δρυός. Παντού έρρεαν όμορφα ρυάκια και βρύσες με άφθονα παγωμένα νερά.

TOP NEWS