Ο Εσπερινός της Συγχωρήσεως στην Ιερά Μονή Άξιον Εστί στο Νορθ-Κόουτ Βικτώριας

  • ΔΟΓΜΑ

Το απόγευμα της Κυριακής της Τυρινής, 6 Μαρτίου, τελέστηκε στην Ιερά Μονή «Άξιον Εστί» της Περιφέρειας Νορθ-Κόουτ της Βικτώριας ο Κατανυκτικός Εσπερινός της Συγχωρήσεως, χοροστατούντος του Θεοφιλεστάτου Επισκόπου Κερασούντος κ. Ευμενίου, παρουσία του ιερού κλήρου της Περιφέρειας.

Ανάμεσα στο εκκλησίασμα βρίσκονταν, μεταξύ άλλων, ο Γενικός Πρόξενος της Ελλάδος στη Μελβούρνη, κ. Εμμανουήλ Κακαβελάκης, και ο Πρόεδρος της Διακοινοτικής Επιτροπής Βικτώριας, κ. Αντώνιος Τσουρδαλάκης.

Στο κήρυγμά του ο Θεοφιλέστατος κ. Ευμένιος αναφέρθηκε στη μεγάλη πνευματική ευκαιρία που προσφέρει η περίοδος της Μεγάλης Τεσσαρακοστής σε κάθε πιστό, προκειμένου να νοηματοδοτήσει τη ζωή του και επαναπροσδιορίσει τη σχέση του με το Θεό και τον συνάνθρωπο.

Ιδιαίτερα ο Θεοφιλέστατος επισήμανε ότι αυτό που πρέπει να μας απασχολεί περισσότερο καθώς εισερχόμαστε στην Αγία και Μεγάλη Τεσσαρακοστή, είναι το πώς θα βρούμε τις ευκαιρίες να συμφιλιωθούμε με όσους μας έχουν πληγώσει ή τους έχουμε εμείς πληγώσει. «Αυτή είναι η αληθινή ελευθερία, να ξέρει κάποιος ότι πρωτίστως τα έχει καλά με τον εαυτό του και με όλο τον κόσμο», υπογράμμισε μεταξύ άλλων.

Ο Επίσκοπος Κερασούντος υπενθύμισε επίσης ότι πνευματικός αγώνας της Μεγάλης Τεσσαρακοστής, και γενικά όλης μας της ζωής, δε νοείται χωρίς τη συμμετοχή στη Θεία Ευχαριστία.

«Δεν αγωνιζόμαστε να λάβουμε τη Θεία Κοινωνία αμοιβή το Πάσχα σαν δώρο τότε μόνο», τόνισε, επισημαίνοντας πως Θεία κοινωνία είναι δώρο του Θεού που προσφέρεται σε μας κάθε μέρα και θα πρέπει να προσερχόμαστε και να συμμετέχουμε συχνά.

Επιπλέον, ο Θεοφιλέστατος κ. Ευμένιος διαβίβασε στο εκκλησίασμα τις ευχές του Σεβασμιωτάτου Αρχιεπισκόπου Αυστραλίας κ.κ. Μακαρίου για μία ευλογημένη και καρποφόρα Αγία και Μεγάλη Τεσσαρακοστή.

Στο τέλος της Ακολουθίας, κληρικοί και λαϊκοί αντάλλαξαν τον ασπασμό της αγάπης και της συγχωρήσεως, λαμβάνοντας την ευλογία του Επισκόπου Κερασούντος, ο οποίος εκ μέρους του Σεβασμιωτάτου ευχήθηκε σε όλους χωριστά καλή Μεγάλη Τεσσαρακοστή.

greek.vema.com.au

TOP NEWS