Ο Ιεραπύτνης Κύριλλος βράβευσε τους αριστεύσαντες μαθητές

  • Dogma
ιεραπύτνης

Ο Σεβ. Μητροπολίτης Ιεραπύτνης και Σητείας κ. Κύριλλος συμμετείχε στην εκδήλωση βράβευσης των μαθητών του Ν. Λασιθίου, που διακρίθηκαν στους μαθηματικούς διαγωνισμούς της Ελληνικής Μαθηματικής Εταιρείας.

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 15 Ιουνίου 2022 στην αίθουσα «Μελίνα Μερκούρη» του Δήμου Ιεράπετρας η εκδήλωση βράβευσης των μαθητών και των μαθητριών Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, που διακρίθηκαν κατά το σχολικό έτος 2021-2022 στους Πανελλήνιους μαθητικούς Διαγωνισμούς στα Μαθηματικά.

Τους Πανελλήνιους μαθητικούς Διαγωνισμούς διοργάνωσε το Παράρτημα Λασιθίου της Ελληνικής Μαθηματικής Εταιρείας, οι οποίοι λαμβάνουν χώρα υπό την αιγίδα του Υπουργείου Παιδείας από την Ε΄, ΣΤ΄ των Δημοτικών Σχολείων και σε όλες τις τάξεις των Γυμνασίων και Λυκείων.

Στην επίσημη ετήσια τελετή βράβευσης παρέστη ο Σεβ. Μητροπολίτης Ιεραπύτνης και Σητείας κ. Κύριλλος, ο οποίος απένειμε βραβεία σε κάποιους από τους συνολικά 81 διακριθέντες μαθητές του Νομού Λασιθίου, από τους οποίους 49 φοιτούν στην Πρωτοβάθμια και 33 στη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση. Αναλυτικά στον Πανελλήνιο διαγωνισμό «ΜΙΚΡΟΣ ΕΥΚΛΕΙΔΗΣ» διακρίθηκαν 32 μαθητές, 22 στον «ΚΩΝ/ΝΟΣ ΔΑΣΚΑΛΑΚΗΣ»,  2 στον «ΘΑΛΗ» και 25 στον «ΠΥΘΑΓΟΡΑ». Επίσης, βραβεύτηκαν οι μαθητές Κουφάκης Παναγιώτης από το Γενικό Λύκειο Σητείας και Γεώργιος Καγιαμπάκης, από το Πρότυπο Γυμνάσιο Ηρακλείου, οι οποίοι εκπροσώπησαν την Κρήτη στον προκριματικό γύρο της 24ης Βαλκανικής Μαθηματικής Ολυμπιάδας Νέων.

Κεντρικός ομιλητής της εκδήλωσης που διοργάνωσε το Παράρτημα Ν. Λασιθίου της Ελληνικής Μαθηματικής Εταιρείας ήταν ο Ομότιμος Καθηγητής του Τμήματος Μαθηματικών και Εφαρμοσμένων Μαθηματικών του Πανεπιστημίου Κρήτης κ. Μιχαήλ Λάμπρου, ο οποίος ανέπτυξε επιτυχώς το θέμα: «Διασκεδαστικά Μαθηματικά».

Κατά την απονομή του βραβείου σε κάθε διακριθέντα μαθητή απονεμήθηκαν μαζί με άλλα δώρα και αντίτυπα της Καινής Διαθήκης και οι πρόσφατες εκδόσεις της Ιεράς Μητροπόλεως «Εθνοϊερομάρτυρας Αρχιμανδρίτης Ιάκωβος Γεωργίου Αρχατζικάκης» και «Χατζηαναγνώστης ο Συμιανός», τα οποία προσέφερε ο Σεβ. Μητροπολίτης Ιεραπύτνης και Σητείας κ. Κύριλλος.

Στην εκδήλωση παρέστησαν ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Ιεράπετρας κ. Ευάγγελος Μπινιχάκης, η Αντιδήμαρχος κ. Χρύσα Χαζημαρκάκη, ο πρώην Αντιπεριφερειάρχης Λασιθίου κ. Ιωάννης Γουλιδάκης, ο Διευθυντής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης κ. Αθαν. Κατσαγκόλης, Διευθυντές και καθηγητές των σχολικών μονάδων της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, ο Πρόεδρος κ. Μιχαήλ Παπαδάκης και τα Μέλη του Παραρτήματος Ν. Λασιθίου της Ελληνικής Μαθηματικής Εταιρείας και ο Συντονιστής κ. Χαράλαμπος Κανάκης.

TOP NEWS