Ο Μητροπολίτης Καστορίας Καλλίνικος στην Κορυτσά (ΦΩΤΟ)

  • Δόγμα

ΟΠΟΛΗ ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ

Την Δευτέρα 26 Σεπτεμβρίου, εορτή του αγίου Ιωάννου του Θεολόγου, ο Μητροπολίτης Καστορίας κ. Καλλίνικος, μαζί με τον  Μητροπολίτη Σισανίου και Σιατίστης κ. Αθανάσιο, τον Περιφερειάρχη Δυτικής Μακεδονίας κ. Γεώργιο Κασαπίδη, τον Γέροντα π. Στέφανο Ρίνο και την συνοδεία του, επισκέφθηκαν την Κορυτσά, προκειμένου να ευχηθούν στον εορτάζοντα Μητροπολίτη Κορυτσάς κ. Ιωάννη.

Οι δύο Ιεράρχες, Σιατίστης και Καστορίας, συλλειτούργησαν με τον εορτάζοντα Μητροπολίτη στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό της Αναστάσεως του Χριστού στην Κορυτσά, και στο τέλος της θείας Λειτουργίας αντήλλαξαν ευχές.

Μετά την θεία Λειτουργία επισκέφθηκαν την αίθουσα του Ιερού Ναού και το Επισκοπείο, όπου συζήτησαν διάφορα θέματα, και ξεναγήθηκαν από τον Μητροπολίτη Κορυτσάς στον παλαιό Καθεδρικό Ναό της πόλης, ο οποίος ανακατασκευάζεται και αποκαθίσταται στην πρώτη του μορφή, όπως ήταν πριν τις επεμβάσεις του αθειστικού καθεστώτος.

Τέλος, ο εορτάζων Μητροπολίτης παρέθεσε γεύμα στους επισκέπτες του, κατά το οποίο είχαν επίσης την δυνατότητα να συζητήσουν πολλά ενδιαφέροντα θέματα με τον ικανό και μορφωμένο Ποιμενάρχη της Κορυτσάς.

Για τον Μητροπολίτη κ. Καλλίνικο ήταν η πρώτη του επίσκεψη στον γείτονα Μητροπολίτη και γενικότερα η πρώτη του επίσκεψη στην Κορυτσά και την Αλβανία.

Κατά την επίσκεψή του τον συνόδευαν οι Διάκονοι π. Παύλος και π. Παντελεήμων και ο οδηγός κ. Ιωάννης Δημητρόπουλος, που γνωρίζει καλά την επαρχία της Κορυτσάς.

ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ ΓΙΑ ΤΟ ΣΧΕΤΙΚΟ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΚΟ ΥΛΙΚΟ

TOP NEWS