Ο Μητροπολίτης Καστορίας στη Μονή Αγίων Αναργύρων και το Νεστόριο

  • ΔΟΓΜΑ

Στην Ιερά Μονή Αγίων Αναργύρων Μελισσοτόπου εόρτασε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Καστορίας κ. Καλλίνικος τόσο την απόδοση της Δεσποτικής εορτής των Θεοφανίων, όσο και την μνήμη των εν Σινά και Ραϊθώ αναιρεθέντων αββάδων.

Με ιδιαίτερη ευλάβεια, αλλά και κατάνυξη τελέσθηκε η ακολουθία του όρθρου κατά την οποία χοροστάτησε ο Σεβασμιώτατος κ. Καλλίνικος, αλλά και η πανηγυρική Θεία Λειτουργία στην οποία συμμετείχαν ο καθηγούμενος της Ιεράς Μονής π. Ευλόγιος, ο αδελφός της Μονής π. Λούππος και οι διάκονοι π. Παύλος και π. Παντελεήμων.

Στο τέλος της Θείας Λειτουργίας, ο Σεβασμιώτατος ευχαρίστησε τον π. Ευλόγιο για την στήριξη και την πνευματική βοήθεια που προσφέρει στην Ιερά Μητρόπολη διατηρώντας αυτό το ιστορικό Μοναστήρι. Στην συνέχεια ακολούθησε τράπεζα και η καθιερωμένη κοπή της βασιλόπιτας.

Την Κυριακή 16 Ιανουαρίου ο Μητροπολίτης Καστορίας λειτούργησε στον Ιερό Ναό Παμμεγίστων Ταξιαρχών Νεστορίου. Ο Σεβασμιώτατος είχε την ευκαιρία να επισκεφτεί για δεύτερη φορά τον ιστορικό Δήμο Νεστορίου παρόλο το κρύο του χειμώνα.

Στο κήρυγμα του ο Σεβασμιώτατος κ. Καλλίνικος μίλησε για την διπλή σοφία-γνώση, που είναι η γνώση της δικής μας αδυναμίας και η γνώση της δυνάμεως και αγάπης του Θεού, η οποία σε συνδυασμό με την προσευχή και τον ευχαριστιακό τρόπο ζωής δίνει έμπνευση και χαρά στον Χριστιανό.

Πριν την απόλυση της Θείας Λειτουργίας ο Σεβασμιώτατος ευχαρίστησε τόσο τους εφημερίους του Ιερού Ναού Κοιμήσεως Θεοτόκου Κάτω Νεστορίου π. Νικόλαο Βαρτανίδη και του Ι.Ν Παμμεγίστων Ταξιαρχών Άνω Νεστορίου π. Γεώργιο Χουζούρη, αλλά και τους διακόνους όσο και τον Δήμαρχο Νεστορίου κ. Χρήστο Γκοσλιόπουλο που συμμετείχαν στην Θεία Λειτουργία.

Μετά την Θεία Λειτουργία ο Σεβασμιώτατος τέλεσε και την Εξόδιο ακολουθία ενός κατοίκου του Νεστορίου.

 

TOP NEWS