Ο Μητροπολίτης Καστορίας στην Κορησό για τον Άγιο Θεοδόσιο Τραπεζούντος

  • ΔΟΓΜΑ

Στην εορτή του Αγίου Θεοδοσίου Επισκόπου Τραπεζούντος του εκ Κορησού, που τιμάται 11 Ιανουραρίου, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Καστορίας κ. Καλλίνικος μετέβη στην γενέτειρα του Αγίου Ιεράρχου προκειμένου να τελέσει την Θεία Λειτουργία και να εορτάσει τον τοπικό αυτόν Άγιο.

Ο Σεβασμιώτατος στην ομιλία του, ενώπιον του εκκλησιάσματος που αποτελείτο και από μαθητές, μίλησε για την ζωή του αγίου Θεοδοσίου, που η ζωή του συνδέεται με τον Ελληνικό Πόντο, ενώ υπογράμμισε την μεγάλη αξία της παράδοσης της κώμης της Κορησού, που σεμνύνεται για τουλάχιστον τρείς Αγίους (άγιο Θεοδόσιο – άγιο Διονύσιο – άγιο Ιάκωβο), για την ελληνορθόδοξη παράδοση που διακρίνεται και την καλλιέργεια των αρετών, την αγάπη στα γράμματα, την θεολογία-θεογνωσία.

Πριν την απόλυση της Θείας Ευχαριστίας ευλόγησε τα εορταστικά κόλλυβα τού Αγίου και μικρά «Βασιλοπιτάκια» τα οποία μοιράστηκαν στους μαθητές των σχολείων τού χωριού πού βρίσκονταν στον Ναό, για να εκκλησιασθούν.

Ο Σεβασμιώτατος αφού εξέφρασε την χαρά του για την παρουσία των μαθητών και μαθητριών, επαίνεσε τους διδασκάλους και τους γονείς τους και τούς ευχήθηκε καταλλήλως.

Στη συνέχεια ο Μητροπολίτης Καστορίας ευλόγησε την Βασιλόπιτα του Εκκλησιαστικού Συμβουλίου, του φιλοπτώχου της Ενορίας και των συνεργατών τού Ναού, στην αίθουσα τού Ιερού Ναού.

TOP NEWS