Ο Μητροπολίτης Αθηναγόρας στη Δοξολογία για την Εθνική Εορτή του Βελγίου

  • Δόγμα

Στην Δοξολογία εφέτος έγένετο αναφορά κυρίως στις καταστροφικές πλημμύρες οι οποίες έπληξαν την χώρα μας πριν λίγες ημέρες, όπως επίσης και στα θύματα της πανδημίας του κορωνοιού.

Την Τετάρτη 21 Ιουλίου 2021, ο Μητροπολίτης Βελγίου κ. Αθηναγόρας με την ευκαιρία της Εθνικής Εορτής του Βελγίου συμμετέσχε στην Δοξολογία στον Καθεδρικό Ναό του Αρχαγγέλου Μιχαήλ και της Αγίας Γουδούλης στις Βρυξέλλες.

Οι Αυτών Μεγαλειότητες ο Βασιλεύς και η Βασίλισσα, η Αυτής Υψηλότης η Πριγκίπισσα Ελισάβετ, Δούκισσα της Βραβάντης, οι Αυτών Υψηλότητες ο Πρίγκιπας Γαβριήλ, ο Πρίγκιπας Εμμανουήλ και η Πριγκίπισσα Ελεονώρα κατά την παράδοση παραβρίσκονται στην Δοξολογία για την Εθνική Εορτή.

Το παραδοσιακό τυπικό της Δοξολογίας τελέστηκε με τα απαραίτητα μέτρα ασφαλείας εντός του Καθεδρικού Ναού και χωρίς κοινό πέριξ αυτού. Παρεβρέθησαν η Βασιλική Οικογένεια, οι Πρόεδροι της Βουλής και της Γερουσίας, ο Πρωθυπουργός, αρκετοί Υπουργοί και εκπρόσωποι της Δικαστικής Εξουσίας, ο Πρύτανης των Διπλωματών και εξέχουσες προσωπικότητες της χώρας φορώντας όλοι μάσκες προστασίας προσώπου έναντι του κορωνοιού.

Στην Δοξολογία προεξήρχε ο Επίσκοπος κ. Jean Kockerols, βοηθός επίσκοπος του ασθενούντος Καρδιναλίου κ. Joseph De Kesel. Παρέστησαν επίσης ανώτατοι εκπρόσωποι και των άλλων αναγνωρισμένων Εκκλησιών και Θρησκειών.

Ο Μητροπολίτης Βελγίου κ. Αθηναγόρας παρέστη ως επίσημος εκπρόσωπος της Ορθοδόξου Εκκλησίας εν Βελγίω.

Στην Δοξολογία εφέτος έγένετο αναφορά κυρίως στις καταστροφικές πλημμύρες οι οποίες έπληξαν την χώρα μας πριν λίγες ημέρες, όπως επίσης και στα θύματα της πανδημίας του κορωνοιού.

Το απόγευμα, ο Μητροπολίτης Βελγίου κ. Αθηναγόρας παρέστη από την εξέδρα των επισήμων μπροστά στο Παλάτι, μαζί με τους Βασιλείς και μέλη των Κυβερνήσεων της χώρας στην Στρατιωτική Παρέλαση.

TOP NEWS