Ολοκληρώθηκαν οι «Ακαδημαϊκοί Διάλογοι» στη Βέροια

  • ΔΟΓΜΑ

Στον Μητροπολιτικό Ιερό Ναό των Αγίων Αποστόλων Πέτρου και Παύλου Βεροίας ολοκληρώθηκε το απόγευμα της Κυριακής της Απόκρεω, για το τρέχον εκκλησιαστικό έτος η σειρά των ομιλιών υπό τον τίτλο «Ακαδημαϊκοί Διάλογοι».

Την τελευταία ομιλία εκφώνησε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Βεροίας, Ναούσης και Καμπανίας κ. Παντελεήμων, ο οποίος ανέπτυξε το θέμα: «Μόνο ο Εσταυρωμένος Κύριος μπορεί να μας δώσει τη δύναμη να αξιοποιήσουμε τον πόνο».

Τον Σεβασμιώτατο προλόγισε ο Γενικός Αρχιερατικός Επίτροπος της Ιεράς Μητροπόλεως Αρχιμ. Δημήτριος Μπακλαγής, ενώ την εκδήλωση έκλεισε ο Πρωτοσύγκελλος της Ιεράς Μητροπόλεως Αρχιμ. Αθηναγόρας Μπίρδας.

Οι «Ακαδημαϊκοί Διάλογοι» αποτελούν ποιμαντική πρωτοβουλία του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Βεροίας κ. Παντελεήμονος από τα πρώτα χρόνια της Αρχιερατείας του στην Αποστολική Μητρόπολη της Βεροίας.

Έμπειροι κληρικοί, καταξιωμένοι επιστήμονες και διακεκριμένοι καθηγητές αναπτύσσουν θέματα πνευματικού ενδιαφέροντος και εν συνεχεία ακολουθεί ένας γόνιμος και εποικοδομητικός διάλογος από τους συμμετέχοντες και τον υπεύθυνο της σειράς ομιλιών «Ακαδημαϊκοί Διάλογοι» και Αρχιερατικό Επίτροπο Βεργίνης, Αρχιμ. Ιερεμία Γεωργαλή.

 

 

TOP NEWS