Ομιλία πατρός Ζαχαρία Ζαχάρου στον Καθεδρικό Ναό Αγίου Ανδρέα Kentish Town

  • ΔΟΓΜΑ

Στον Ιερό Καθεδρικό Ναό του Αγίου Ανδρέου Kentish Town, πραγματοποίησε ομιλία, το απόγευμα της Κυριακής, ο Αρχιμανδρίτης π. Ζαχαρίας Ζαχάρου, αμέσως μετά την τέλεση του ο Α’ Κατανυκτικού Εσπερινού ή Εσπερινού της Συγγνώμης της Αγίας και Μεγάλης Τεσσαρακοστής.

Στον εσπερινό χοροστάτησε ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Κλαυδιουπόλεως κ. Ιάκωβος, πλαισιούμενος από τον Γενικό Αρχιερατικό Επίτροπο π. Κωνσταντίνο Γαριβαλδινό, τον Αρχιμανδρίτη π. Ζαχαρία Ζαχάρου της Μονής του Αγίου Ιωάννου του Βαπτιστή Essex και συμπροσευχόμενων Κληρικών της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Θυατείρων και Μεγάλης Βρετανίας.

Πριν την απόλυση του εσπερινού, σύμφωνα με την τάξη, ο Θεοφιλέστατος ανέγνωσε την συγχωρητική ευχή και στη συνέχεια σύσσωμος Κλήρος και Πιστοί ασπάστηκαν την εικόνα της Θεοτόκου στο τέμπλο στου Ναού και αντήλλαξαν τον αδελφικό ασπασμό της αγάπης και της συγχωρήσεως. Ο Θεοφιλέστατος ευχήθηκε καλή και ευλογημένη Τεσσαρακοστή, καλό στάδιο και να αξιώσει ο Κύριος όλους να προσκυνήσουν την Αγία Ανάσταση.

Μετά το πέρας του εσπερινού, ο Αρχιμανδρίτης π. Ζαχαρίας Ζαχάρου, ύστερα από πρόσκληση του Σεβασμιωτάτου Αρχιεπισκόπου Θυατείρων και Μ. Βρετανίας κ Νικήτα, πραγματοποίησε ομιλία για την Αγία και Μεγάλη Τεσσαρακοστή με θέμα τη σημασία της συγχωρήσεως στη πνευματική ζωή.

TOP NEWS