Ονομαστήρια του Σεβ. Μητροπολίτου Κισάμου και Σελίνου κ. Αμφιλοχίου (ΦΩΤΟ)

  • Δόγμα

Ο Σεβ. Μητροπολίτης Κισάμου και Σελίνου γιόρτασε τα Ονομαστήριά του

Την ημέρα της μνήμης του Αγίου Αμφιλοχίου Επισκόπου Ικονίου εόρτασε, σεμνοπρεπώς και ιεροπρεπώς, ο Σεβ. Μητροπολίτης Κισάμου και Σελίνου κ.Αμφιλόχιος τα ονομαστήρια του, στο Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Ευαγγελισμού της Θεοτόκου.
Της πολυαρχιερατικής Θείας Λειτουργίας πρεξήρχε ο οικείος Ιεράρχης, Σεβ. κ. Αμφιλόχιος και συλλειτούργησαν ο Σεβ. Μητροπολίτης μας κ. Ανδρέας και ο Σεβ. Μητροπολίτης Κυδωνίας και Αποκορώνου κ. Δαμασκηνός.
Συμπροσευχομένοι παρέστησαν ο Σεβ. Μητροπολίτης Ρεθύμνης και Αυλοποτάμου κ. Ευγένιος και ο Θεοφιλ. Επίσκοπος Ευμενείας κ. Ειρηναίος.
Ο Σεβ. Μητροπολίτης Κισάμου και Σελίνου κ.Αμφιλόχιος αφού κήρυξε καταλλήλως, ευχαρίστησε τους αγίους Αρχιερείς που συνιερούργησαν και συμπροσευχήθηκαν την ημέρα των ονομαστηριων του.
Εκ μέρους των παρισταμένων Αρχιερέων, χαιρέτισε με λόγους θερμούς, ο Σεβ. Μητροπολίτης μας κ. Ανδρέας, ο οποίος ευχήθηκε στον εορτάζοντα Ιεράρχη κ. Αμφιλόχιο πλούσια τη χάρη του Τριαδικού Θεού και καλή δύναμη στο πολυεύθυνο και επίμοχθο έργο της Αρχιερατικής διακονίας του.
Προ της απολύσεως τελέστηκε τρισάγιο στη μνήμη των ηρωϊκώς πεσόντων στους αγώνες της εθνικής παλιγγενεσίας.
Στο τέλος της ακολουθίας ο Σεβ. Ποιμενάρχης μας τέλεσε τρισάγιο επι του τάφου στον μακαριστό Μητροπολίτη Κισάμου κυρό Ειρηναίο.

TOP NEWS