Πανηγυρικά εορτάσθηκε ο Άγιος Στέφανος στα Χανιά

  • ΔΟΓΜΑ

Τον Πρωτομάρτυρα και Αρχιδιάκονο Άγιο Στέφανο τίμησε η τοπική Εκκλησία της μητρόπολης Κυδωνίας στον ομώνυμο Ιερό Ναό στην περιοχή του Κουμπέ Χανίων.

Τον Πρωτομάρτυρα και Αρχιδιάκονο Άγιο Στέφανο τίμησε η τοπική Εκκλησία της μητρόπολης Κυδωνίας στον ομώνυμο Ιερό Ναό στην περιοχή του Κουμπέ Χανίων, όπου διακονεί ο Παν/τος Αρχιμ. Νεκτάριος Βαϊγκούσης.

Την παραμονή της εορτής τελέστηκε πανηγυρικός Αρχιερατικός Εσπερινός προεξάρχοντος του Σεβασμιωτάτου Ποιμενάρχου κ. Δαμασκηνού, ο οποίος κατά την είσοδο του στο Ναό κόμισε και το ιερό λείψανο του νέου Αγίου της Εκκλησίας Αμφιλοχίου του Πάτμιου, το οποίο έφερε η αδελφότητα της Ιεράς Πατριαρχικής και Σταυροπηγιακής Μονής Αγίας Τριάδος των Τζαγκαρόλων ως ευλογία για τη αυτή την πανήγυρη.

Πριν το πέρας του Εσπερινού ο Σεβασμιώτατος κήρυξε το Θείο Λόγο αναφερόμενος στη ζωή του Πρωτομάρτυρος Στεφάνου, ενώ ευχαρίστησε τον Καθηγούμενο της Ιεράς Μονής Αγίας Τριάδος Θεοφιλέστατο Επίσκοπο Δορυλαίου κ. Δαμασκηνό, για το ιερό Λείψανο του Αγίου που ήρθε ως ευλογία στην μεγάλη αυτή εορτή, την αδελφότητα και τον προϊστάμενο του ναού π. Νεκτάριο, καθώς και όλο το σεβαστό εκκλησίασμα.

Ανήμερα της εορτής τελέστηκε Αρχιερατική Θεία Λειτουργία ιερουργούντος του Θεοφιλεστάτου Επισκόπου Δορυλαίου και Πρωτοσυγκελλεύοντος της Μητροπόλεως Κυδωνίας κ. Δαμασκηνού, ο οποίος κήρυξε και το Θείο λόγο, μιλώντας για το θάρρος του Αγίου Στεφάνου και την ισχυρή πίστη του προς τον Κύριο μας Ιησού Χριστό.

Παράλληλα ευχαρίστησε τον Σεβασμιώτατο Ποιμενάρχη κ. Δαμασκηνό, τους κληρικούς, τον προϊστάμενο του ναού και τον κόσμο που διακονεί, καθώς και το λαό που ήρθε να προσευχηθεί στον Πρωτομάρτυρα της Εκκλησίας.

Πριν το πέρας της Θείας Λειτουργίας χειροθέτησε σε εκκλησιάρχη τον κ. Κων/νο ο οποίος διακονεί με αγάπη στο ναό.

TOP NEWS