Πανηγυρικός εορτασμός στην Μονή Τιμίου Προδρόμου στις Κορακιές Χανίων

  • ΔΟΓΜΑ

Στην Ιερά Μονή Τιμίου Προδρόμου στις Κορακιές Ακρωτηρίου τιμήθηκε πανηγυρικά η εορτή του Αγίου Ιωάννη και Βαπτιστή του Κυρίου, όπου παρευρέθηκαν ο μητροπολίτης Κυδωνίας και Αποκορώνου κ. Δαμασκηνός και ο Πρωτοσυγκελλεύων της μητρόπολης Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Δορυλαίου κ. Δαμασκηνός.  

Τον Άγιο Ιωάννη τον Πρόδρομο και Βαπτιστή του Κυρίου, το ιερό πρόσωπο με το οποίο κλείνει το άγιο δωδεκαήμερο, τίμησε με την τέλεση Αρχιερατικής Θείας Λειτουργίας, η ομώνυμη Ιερά Μονή στις Κορακιές Ακρωτηρίου.

Στην Αρχιερατική Θεία Λειτουργία προέστει ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης κ. Δαμασκηνός, συμπροσευχουμένου του Θεοφιλεστάτου Επισκόπου Δορυλαίου και Πρωτοσυγκελλεύοντος της Μητροπόλεως Κυδωνίας κ. Δαμασκηνού, της Καθηγουμένης της Ιεράς Πατριαρχικής και Σταυροπηγιακής Μονής Χρυσοπηγής Γερόντισσας Θεοξένης και της Καθηγουμένης της Μονής Γερόντισσας Θεοφόρας μετά της αδελφότητος.

Μετά την ολοκλήρωση της Θείας Λειτουργίας ο μητροπολίτης κ. Δαμασκηνός ευλόγησε και τις Αγιοβασιλόπιτες της Ιεράς Μονής και στη συνέχεια ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος τις Σταύρωσε, αφιερώνοντας τα πρώτα κομμάτια στον Χριστό, στην Παναγία και τον Τίμιο Πρόδρομο.

Στο Αρχονταρίκι της Μονής ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης κ. Δαμασκηνός ευχήθηκε καλή και ευλογημένη χρονιά στην Γερόντισσα και στην αδελφότητα και όλοι μαζί επεφύλασσαν μία έκπληξη στον Καθηγούμενο της Ιεράς Πατριαρχικής και Σταυροπηγιακής Μονής Αγίας Τριάδος των Τζαγκαρόλων Θεοφιλέστατο Επίσκοπο Δορυλαίου, που εόρταζε την γενέθλιο ημέρα του. Παράλληλα Μοναχοί και μέλη της Αδελφότητος της Ιεράς Μονής τραγούδησσν στους Αρχιερείς και στις Γερόντισσες παραδοσιακά τραγούδια.

 

TOP NEWS