Πανηγύρισε ο Καθεδρικός Ναός της Θήρας

  • ΔΟΓΜΑ

Η Εορτή του Αγίου Χαραλάμπους τιμάται ιδιαίτερα κάθε έτος στην Ιερά Μητρόπολη Θήρας, Αμοργού και Νήσων αφού πανηγυρίζει κατ’ αυτήν ο περικαλλής Ενοριακός Ναός που βρίσκεται στο μικρό χωριό Έξω Γωνιά της Θήρας.

Στον πανηγυρικό Εσπερινό χοροστάτησε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Θήρας κ. Αμφιλόχιος, ο οποίος κήρυξε τον θείο λόγο και ευλόγησε τους προσκομισθέντες άρτους της πανηγύρεως, με την συμμετοχή κληρικών της Ιεράς Μητροπόλεώς.

Στο κήρυγμά του αναφέρθηκε στο βίο του εορταζόμενου Αγίου απαριθμώντας τα από τον Θεό χαρίσματα που κοσμούσαν την προσωπικότητά του και τονίζοντας παράλληλα ότι ο Άγιος Χαράλαμπος αποτελεί και σήμερα για τους Χριστιανούς διδάσκαλο πίστεως και μαρτυρίας Ιησού Χριστού.

Στη συνέχεια εξήρε τη σπουδαιότητα και την αναγκαιότητα της πίστεως και για τη σημερινή εποχή λέγοντας χαρακτηριστικά ότι αυτή αποτελεί τη βακτηρία και το στήριγμα για τον Χριστιανό μέσα στον κόσμο.

Ανήμερα της εορτής, ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης χοροστάτησε στην ακολουθία του Όρθρου και προεξήρχε της Θείας Λειτουργίας συμπλαισιούμενος από κληρικούς της Μητροπόλεως.

Την διακονία του λόγου είχε ο ιεροκήρυκας της Μητροπόλεως Αρχιμ. Ματθαίος Μπαρούσης, ο οποίος αναφέρθηκε στη ζωή του Αγίου Χαραλάμπους και το πόσο σημαντικό ρόλο παίζουν οι Άγιοι στη ζωή των χριστιανών.

Το ιερό αναλόγιο κόσμησαν με την παρουσία τους ο πρωτοψάλτης και ο λαμπαδάριος του Μητροπολιτικού Ναού Υπαπαντής Φηρών συνεπικουρούμενοι από τοπικούς ψάλτες.

Την επιμέλεια της πανηγύρεως είχε ο προϊστάμενος του ναού π. Εμμανουήλ Λειβαδάρος.

 

TOP NEWS