Πανορμίτης Σύμης: Τετραετές Μνημόσυνο για τον Ίμβριο μακαριστό Μητροπολίτη Χρυσόστομο

  • ΔΟΓΜΑ

Στην Ιερά Μονή Ταξιάρχου Μιχαήλ του Πανορμίτου, σε κλίμα συγκίνησης τελέσθηκε την Κυριακή μετά τα Φώτα, 9 Ιανουαρίου, το τετραετές Μνημόσυνο του μακαριστού Μητροπολίτου Σύμης, Τήλου, Χάλκης και Καστελλορίζου κυρού Χρυσοστόμου Δημητριάδη του Ιμβρίου.

Ο σεπτός Ποιμενάρχης κ. Χρυσόστομος, χοροστάτησε στον Όρθρο, τέλεσε την Θεία Λειτουργία και στη συνέχεια μετά την απόλυση, προέστη στο Ιερό Μνημόσυνου. Συλλειτουργοί του ήταν ο Πανοσιολ. Καθηγούμενος της Ι. Μονής, Αρχιμανδρίτης τού Οικουμενικού Θρόνου Αντώνιος Πατρός, ο Ιερομόναχος π. Ανδρέας Δημητρίου, ο Πρεσβύτερος π. Παντελεήμων Μακρόπουλος και ο Διάκονος π. Γεώργιος Κακακιός.

Την ιερά υμνωδία απέδωσαν ο Πρωτοψάλτης της Ι. Μονής κ. Μερκούριος Γιανναράς και ο Ιεροψάλτης της Ενορίας Ευαγγελισμού Σύμης κ. Αγαπητός Μιχελλής.

Προ της απολύσεως, ο Μητροπολίτης κ. Χρυσόστομος αναφέρθηκε με συγκινητικούς και εμπνευσμένους λόγους στην σεμνή προσωπικότητα του αοιδίμου Προκατόχου του, στην σταυρική πορεία της πολυκυμάντου βιοτής του, στην «εξορία» από την πατρώα του γη και προπαντός στο πνεύμα αυταπαρνήσεώς του.

Τόνισε την υπακοή του στο Οικουμενικό Πατριαρχείο, το οποίο τον εξέλεξε και απέστειλε ως πρώτον Μητροπολίτη της νεοσυστάτου τότε Μητροπόλεως των ακριτικών Νήσων, όπου και διηκόνησε μέχρι τελευταίας του αναπνοής.

 

 

 

TOP NEWS