Παρουσία της Προέδρου της Δημοκρατίας η Επέτειος Απελευθέρωσης της Καλαμάτας

  • ΔΟΓΜΑ

Με λαμπρότητα και την εξόχως τιμητική παρουσία της Προέδρου της Δημοκρατίας κ. Κατερίνας Σακελλαροπούλου, εόρτασε σήμερα η Καλαμάτα την 201η επέτειο από την απελευθέρωσή της.

Οι εκδηλώσεις εορτασμού ξεκίνησαν με την πανηγυρική Δοξολογία στον Ιστορικό Προσκυνηματικό Ιερό Ναό των Αγίων Αποστόλων, από τους Σεβ. Μητροπολίτες Μάνης κ. Χρυσόστομο και Μεσσηνίας κ. Χρυσόστομο.

Ακολούθησε η τέλεση Επιμνημόσυνης Δέησης στη μνήμη των Ηρώων, κατάθεση στεφάνου από την Πρόεδρο της Δημοκρατίας, ενώ τον πανηγυρικό της ημέρας εκφώνησε ο Πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Μεσσηνίας, Δημήτρης Τζωρτζίνης.

Στη συνέχεια πραγματοποιήθηκε η καθιερωμένη αναπαράσταση κατάληψης της πόλης και η παρέλαση μαθητών σχολείων και οπλαρχηγών με τις ομάδες τους, ενώπιον της κ. Προέδρου.

Με το πέρας των εκδηλώσεων στο Δημοτικό Πνευματικό Κέντρο Καλαμάτας ο Δήμος ανακήρυξε την Πρόεδρο της Δημοκρατίας Επίτιμη Δημότη Καλαμάτας, ενώ ο Δήμαρχος Αθ. Βασιλόπουλος, της προσέφερε το χρυσό κλειδί της πόλης.

Στον εορτασμό την Κυβέρνηση εκπροσώπησε ο Υφυπουργός Υποδομών και Μεταφορών Μιχάλης Παπαδόπουλος, τη Βουλή των Ελλήνων ο Βουλευτής Μεσσηνίας Μ. Χρυσομάλλης, ενώ παρέστησαν οι Βουλευτές Ι. Λαμπρόπουλος, Π. Μαντάς, Αλ. Χαρίτσης, Ν. Γιαννακοπούλου, ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου Π. Νίκας, ο Δήμαρχος Καλαμάτας Αθ. Βασιλόπουλος, εκπρόσωποι της Αυτοδιοίκησης, των Ενόπλων Δυνάμεων, των Σωμάτων Ασφαλείας και άλλων τοπικών Φορέων.

Τις εκδηλώσεις παρακολούθησε πλήθος κόσμου τηρουμένων των υγειονομικών μέτρων.

 

TOP NEWS