Πατρών Χρυσόστομος: «Οι Ιερείς μας είναι οι φρυκτωροί των ιερών και των οσίων του τόπου μας»

  • ΔΟΓΜΑ

Στο πλαίσιο της επικοινωνίας με Ιερείς και τον λαό της υπαίθρου, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Πατρών κ. Χρυσόστομος, χοροστάτησε στον Εσπερινό του Σαββάτου, 19.3.2022 στον Ιερό Ναό της Κοιμήσεως της Θεοτόκου Ερυμανθείας, έδρας της Αρχιερατικής Περιφερείας Τριταίας.

Συμμετείχαν οι Ιερείς της Αρχιερατικής Περιφερείας και βεβαίως ο Αρχιερατικός Επίτροπος Αρχιμ. π. Πολύκαρπος Τσιμιτσός.

Εκκλησιάσθηκαν ο Δήμαρχος Ερυμάνθου κ. Θεόδωρος Μπαρής, Εκπρόσωποι Αρχών και οι κάτοικοι του χωριού.

Ο Σεβασμιώτατος κήρυξε τον θείο λόγο, αναφέρθηκε στην σημασία του πνευματικού αγώνος, προκειμένου να φθάσουμε να προσκυνήσουμε τα Άγια Πάθη και να δοξάσουμε τον Κύριό μας Αναστάντα εκ νεκρών.

Επίσης μίλησε για την παρουσία των Ιερέων στα χωριά της μητροπολιτικής επαρχίας, τους οποίους ευχαρίστησε εκ βάθους ψυχής και χαρακτήρισε φρυκτωρούς των ιερών και των οσίων του τόπου και ευεργέτες της Πατρίδος μας, αφού στα χωριά έμειναν οι Ιερείς για να δοξάζεται ο Θεός και να υπηρετούνται πνευματικώς και μυστηριακώς οι εναπομείναντες εκεί ήρωες, αδελφοί πιστοί.

Επίσης ευχαρίστησε τον κ. Δήμαρχο για την άψογη συνεργασία με την Ιερά Μητρόπολη για την εξυπηρέτηση των κατοίκων της περιοχής και μάλιστα εν όψει της Μεγάλης Εβδομάδος και του Πάσχα.

Μετά τον Εσπερινό, πραγματοποιήθηκε η Ιερατική Σύναξη κατά την οποία ο Σεβασμιώτατος μίλησε με πατρική αγάπη στους Ιερείς, τους ευχαρίστησε για την θυσιαστική παρουσία τους και διακονία τους στα χωριά της μητροπολιτικής επαρχίας, τους μίλησε πνευματικά εν όψει του Αγίου Πάσχα και τους έδωσε πνευματικές οδηγίες και πατρικές συμβουλές για την ιερατική τους διακονία. Ακόμη κατήρτισαν το πρόγραμμα της λειτουργικής εξυπηρετήσεως, όλων των χωριών και των μικρών οικισμών της περιοχής κατά το προσεχές διάστημα, έως και το Πάσχα.

Τέλος, απάντησε σε λειτουργικές και διοικητικές απορίες των Ιερέων.

Θα ακολουθήσουν Ιερατικές Συνάξεις και στις άλλες Αρχιερατικές Περιφέρειες της Ιεράς Μητροπόλεως Πατρών.

 

TOP NEWS