Ποιμαντική επίσκεψη Μητροπολίτη Σύρου στη Μήλο

  • ΔΟΓΜΑ

Ο Σεβ. Σύρου κ. Δωρόθεος, ζήτησε από όλους τους ιερείς πιστή τήρηση των εντολών του, οι οποίες αποτελούν απόρροια της Ιεράς Συνόδου.

Προερχόμενος από την Αμοργό, ο Σεβασμιώτατος κ. Δωρόθεος μετέβη στην Μήλο, όπου και το πρωί του Σαββάτου 12 Δεκεμβρίου, συνεκάλεσε ιερατική σύναξη στην αίθουσα του Ιερού Ναού Κοιμήσεως της Θεοτόκου Ζεφυρίας. Κατά την ιερατική σύναξη συζητήθηκαν θέματα διοικητικής, πνευματικής και ποιμαντικής φύσεως, σχετικά με την διαχείριση της πανδημίας και την έναρξη της νέας κατηχητικής περιόδου.

Ο Σεβ. Σύρου κ. Δωρόθεος, ζήτησε από όλους τους ιερείς πιστή τήρηση των εντολών του, οι οποίες αποτελούν απόρροια της Ιεράς Συνόδου.

Το απόγευμα του Σαββάτου, ο μητροπολίτης Σύρου κ. Δωρόθεος χοροστάτησε κατά τον Πανηγυρικό Εσπερινό στον Ιερό Ναό του Αγίου Σπυρίδωνος Τριοβασάλου, με τη συμμετοχή εφημερίων της Μήλου.

Στην ομιλία του, ο Σεβ. κ. Δωρόθεος υπογράμμισε ότι οι μνήμες των Αγίων, όπως η αποψινή του Αγίου Σπυρίδωνος, αποτελούν ευκαιρίες προσευχής και μιμήσεως του παραδείγματός των.
Ειδικότερα, επεσήμανε ότι πρέπει να μιμηθούμε τον Άγιο Σπυρίδωνα στις τρεις αρετές, που χαρακτηρίζουν την προσωπικότητά του, την ακακία της ψυχής του, την αγάπη του προς τους συνανθρώπους του και την πίστη του στα ορθά δόγματα της Εκκλησίας, τονίζοντας την υποχρέωση των γονέων να μεταλαμπαδεύσουν στην ψυχή των παιδιών τους την πίστη στο Χριστό και την αφοσίωση στην Εκκλησία.

Κατά τον πανηγυρικό εσπερινό παρευρέθηκε η Βουλευτής Κυκλάδων κα Αικατ. Μονογυιού, η Έπαρχος Μήλου κα Έλλη Χωριανοπούλου, ο Αντιδήμαρχος Μήλου κ. Φραγκίσκος Ζούλιας, οι Πρόεδροι των Τοπικών Κοινοτήτων Πλάκας κ. Διον. Παπασωτηρίου και Τριοβασάλου κ. Σπύρος Μπουτίνας, ο διατελέσας Δήμαρχος Μήλου κ. Γερ. Δαμουλάκης και η Πρόεδρος της Φιλοπρόοδου Αδελφότητος Τρυπητής κα Ζαχαρούλα Ρηγοπούλου.

Τέλος, ευχαρίστησε τον Εφημέριο του Ναού, Πρωτοπρ. Σταύρο Ζούλια, τους Επιτρόπους, τους Ιεροψάλτες και τους Διακονητές, για την προετοιμασία και οργάνωση της Πανηγύρεως.

Μετά το πέρας του Εσπερινού, ο Σεβασμιώτατος κ. Δωρόθεος τέλεσε Αγιασμό Εγκαινίων Καταστήματος Οικιακών Ειδών, ύστερα από παρακλητικό αίτημα των ιδιοκτητών του.

 

TOP NEWS