Ποιμαντική Περιοδεία του Μητροπολίτη Σύρου Δωροθέου στη Σίφνο

  • ΔΟΓΜΑ

Στη Σίφνο πραγματοποιεί Ποιμαντική περιοδεία ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Σύρου κ. Δωρόθεος στο διήμερο της 15ης και 16ης Ιανουαρίου 2022. 

Στον Ιερό Ναό του Αγίου Γεωργίου Καταβατής, μετέβη ο Μητροπολίτης Σύρου Δωρόθεος, όπου τέλεσε τον Εσπερινό, με τη συμμετοχή των Εφημερίων της Σίφνου και των Ιεροψαλτών, στον οποίο παρέστησαν η Δήμαρχος Σίφνου κα Μαρία Ναδάλη, το Πρόεδρος του Δημ. Συμβουλίου κ. Ν. Χρυσίνης, ο Περιφερειακός Σύμβουλος κ. Ιω. Γεροντής, ο διατελέσας Έπαρχος Σίφνου κ. Ν. Βενάκης και πολλοί πιστοί.

Στο κήρυγμά του, ο Σεβασμιώτατος κ. Δωρόθεος υπογράμμισε ότι ο νέος χρόνος θα γίνει σίγουρα και αληθινά καλύτερος, αν προσπαθήσουμε πρώτα να γίνουμε εμείς καλύτεροι!

Τόνισε δε ότι στον απολογισμό του χρόνου που πέρασε δεν πρέπει να περιλαμβάνουμε μόνο τα δεινά και τις δυσκολίες, αλλά να προσμετράμε και τις επιτυχίες, που σημειώθηκαν στην πατρίδα, το νησί και την προσωπική μας ζωή, ώστε να αντλούμε απ’ αυτές θάρρος, ελπίδα και όραμα για τους εαυτούς μας, αλλά κυρίως για τα παιδιά μας!

Στη συνέχεια ευλόγησε την Αγιοβασιλειόπιττα και όλοι οι παριστάμενοι, με τη συνοδεία παραδοσιακών οργάνων, έψαλαν τα πολύστιχα Κάλαντα της Σίφνου, με τα οποία οι Σίφνιοι βρήκαν την ευκαιρία να ευχαριστήσουν τον Σεβασμιώτατο κ. Δωρόθεο Β’ για το ενδιαφέρον και την αγάπη του προς τα νησιά και τους κατοίκους τους, τους οποίους επισκέπτεται συχνά, χωρίς να υπολογίζει κύματα θαλάσσης, κούραση και ταλαιπωρία, προκειμένου να βρίσκεται κοντά τους, χαίρων μετά χαιρόντων και κλαίων μετά κλαιόντων, μεταξύ άλλων και τα παρακάτω τετράστιχα, συνθέσεις της κας Αικατερίνης Κοντού:

«Τραβάτε συνεχώς κουπιά,
μ’ ευαισθησία κι ανθρωπιά,
δίπλα στους απελπισμένους,
άρρωστους και πληγωμένους»

«Φορώντας ειδική στολή,
μα και με κίνδυνο πολύ,
στους νοσούντες όπως είδα,
δώσατε κι εκεί ελπίδα»

«Σεβασμιώτατε πολλά,
έτη χαρούμενα καλά,
κι η γλυκειά μας Παναγία,
πάντα να σας δίνει υγεία»

Τέλος διανεμήθηκε η Βασιλόπιτα, που είχε προευτρεπίσει ο Πολιτιστικός Σύλλογος Γυναικών Σίφνου, μαζί με ευλογίες του Σεβασμιωτάτου κ. Δωροθέου.

TOP NEWS