Ρουμανίας Δανιήλ: Ο Ιησούς Χριστός είναι γνώστης των καρδιών

  • Δόγμα

«Δεν άλλαξε επειδή επέπληξε τον Ζακχαίο, αλλά επειδή τον κυρίευσε με την καλοσύνη Του που δεν του άξιζε. Ο Ιησούς τον κατέκλυσε με την ελεήμονα αγάπη Του και μετέτρεψε την άπληστη ψυχή του σε φιλεύσπλαχνη και γενναιόδωρη ψυχή».

Ο Πατριάρχης Δανιήλ προέστη της Θείας  Λειτουργίας στο «Αγ. M. Mc. Gheorghe» της Πατριαρχικής Οικίας.

Αναφερόμενος στο Ευαγγέλιο των Δέκα Λεπρών, της Κυριακής 21 Ιανουαρίου, ο κ. Δανιήλ, τόνισε: «Ο Ιησούς δεν είναι μόνο δάσκαλος πλήθους, αλλά και γνώστης των καρδιών, των ψυχών, της κίνησης της ανθρώπινης ψυχής, των σκέψεων και των επιθυμιών, και όταν διαπίστωσε ότι στην ψυχή του ευεργετηθέντος λεπρού υπήρχε μια βαθιά επιθυμία για αλλαγή».

«Η καλοσύνη και η ταπεινοφροσύνη του Ιησού διείσδυσαν πέρα ​​από την αχαριστία των άλλων εννέα, πυροδοτώντας τη σπίθα της επιθυμίας για αλλαγή και ανανέωση της ζωής του ενός ευεργετηθέντος. Κάτω από τις στάχτες και τη σκωρία της απληστίας του, ξεπήδησε ένας πυρσός ισχυρής θέλησης να αλλάξει τη ζωή του», εξήγησε ο Πατριάρχης στο κήρυγμά του.

Και συμπλήρωσε: «Ο έως πριν αχάριστος άνθρωπος έγινε φιλεύσπλαχνος, γενναιόδωρος άνθρωπος και μέσω αυτού άλλαξε τη ζωή όχι μόνο με τη μορφή της λύπης για κακές πράξεις του παρελθόντος, αλλά και με μια νέα πράξη, αυτή του ελέους της ψυχής που μεταστρέφει».

TOP NEWS