Στη Φολέγανδρο ο Μητροπολίτης Σύρου Δωρόθεος

  • ΔΟΓΜΑ

Στη νήσο Φολέγανδρο μετέβη σήμερα το πρωί, ο Σεβασμιώτατος κ. Δωρόθεος όπου και ιερούργησε στον Ιερό Ναό του Αγίου Νικολάου Χώρας, επί τη τοπική εορτή της Παναγίας της επιλεγομένης «Μαρτιάτισσας».

Κατά τη Θεία Λειτουργία συμμετείχε ο Αρχιερατικός Επίτροπος Φολεγάνδρου, Πρωτοπρ. Κωνστ. Παπαδόπουλος και ο Εφημέριος, Οικονόμος Κωνστ. Χαρούλης, ενώ παρέστησαν οι Προϊστάμενοι των Υπηρεσιών Λιμενικού Σώματος και Ελληνικής Αστυνομίας, εκπρόσωποι της Δημάρχου Φολεγάνδρου, Εκπαιδευτικοί και αντιπροσωπείες μαθητών του Δημοτικού Σχολείου, του Γυμνασίου και του Λυκείου, και πολλών πιστών.

Στην ομιλια του, ο Σεβασμιώτατος κ. Δωρόθεος Β΄ αναφέρθηκε στις προκλήσεις και τις προσκλήσεις της Μεγάλης Τεσσαρακοστής, στις οποίες καλείται κάθε πιστός να απαντήσει, με τη νηστεία, την εγκράτεια των παθών και την βιωματική παρακολούθηση των ιερών Ακολουθιών, τονίζοντας ότι η Κατανυκτική περίοδος της Αγίας και Μεγάλης Τεσσαρακοστής αποτελεί για όλους μια ευκαιρία αυτογνωσίας και αυτεπίγνωσης, ένα αναβαθμό ηθικής και πνευματικής βελτίωσης.

Τέλος, ευχαρίστησε τον Εφημέριο του Ναού Οικονόμο Κωνστ. Χαρούλη για τη διακονία του στο μικρό αυτό και ολιγάνθρωπο νησί και ευχήθηκε σε όλους για την Αγία Τεσσαρακοστή.

Στη συνέχεια, ο Σεβασμιώτατος κ. Δωρόθεος Β΄ επισκέφθηκε το Δημοτικό Σχολείο και ακολούθως το Γυμνάσιο με Τάξεις Λυκείου Φολεγάνδρου, γενόμενος δεκτός με εκδηλώσεις τιμής και σεβασμού από τους Εκπαιδευτικούς, τους οποίους συνεχάρη για το έργο τους, και τους μαθητές, με τους οποίους συνομίλησε και προς τους οποίους διένειμε δώρα και ευλογίες.

 

TOP NEWS