Στη Μονή Παναγίας Τουρλιανής ο Μητροπολίτης Σύρου Δωρόθεος

  • ΔΟΓΜΑ

Πρεσβύτεροι και νεότεροι μουσικοί με παραδοσιακά όργανα έψαλλαν, μαζί με τους παρισταμένους, κατά το παλαιό έθος, τα Μοναστηριακά Κάλαντα στον ίδιο και τον Ηγούμενο.

Πλήθος Μυκονίων έψαλαν σήμερα τα Μοναστηριακά Κάλαντα στον Σεβασμιώτατο μητροπολίτης Σύρου κ. Δωρόθεο και τον Ηγούμενο της Ιεράς Μονής Τουρλιανής Αρχιμ. Αλέξιο.

Στο Καθολικό της Ιεράς Μονής Παναγίας Τουρλιανής ιερούργησε σήμερα το πρωί ο Σεβασμιώτατος κ. Δωρόθεος, συμπαραστατούμενος από τον Ηγούμενο της Μονής, Αρχιμ. Αλέξιο Παπαδόπουλο, τον Αρχιερατικό Επίτροπο Άνω Μεράς και Παλαιοκάστρου, Πρωτοπρ. Βασίλειο Τζανιδάκη και τον Διάκονο.

Επίσης παρέστησαν η Βουλευτής Κυκλάδων κα Αικατ. Μονογυιού, ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Μυκόνου κ. Γεώργιος Ρουσουνέλος, ο Πρόεδρος του Δημοτικού Διαμερίσματος Άνω Μεράς, οι Δημοτικοί Σύμβουλοι κ.κ. Γκέλα και Κουσαθανά, ο επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας του Δήμου κ. Βερώνης, ο Υπολιμενάρχης και Αξιωματικοί του Λιμενικού Σώματος Μυκόνου και πλήθος Μυκονίων από τη Χώρα και την Άνω Μερά, μεταξύ των οποίων πολλά παιδιά.

Μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας ο Σεβασμιώτατος κ. Δωρόθεος, αφού ευχαρίστησε τον Ηγούμενο Αρχιμ. Αλέξιο για την υποδοχή και τις ευχές του για την εικοσαετία της Αρχιερωσύνης του, τους συλλειτουργήσαντες κληρικούς και όλους τους πιστούς για την παρουσία τους, τους οποίους κάλεσε να γίνουν ασπίδα προστασίας των πατρώων εθνικοθρησκευτικών παραδόσεων, ηθών και εθίμων από κάθε ξένη επιρροή και αλλοτριωτική επίδραση, ευλόγησε την πίτα του Αγίου Βασιλείου.

Πρεσβύτεροι και νεότεροι μουσικοί με παραδοσιακά όργανα έψαλλαν, μαζί με τους παρισταμένους, κατά το παλαιό έθος, τα Μοναστηριακά Κάλαντα στον ίδιο και τον Ηγούμενο.

Ο Σεβασμιώτατος κ. Δωρόθεος μαζί με τις ευχές του διένειμε δώρα στα παιδιά και ο Ηγούμενος, ως ευλογία, διένειμε θυμίαμα και μικρό θυμιατήριο.

Αύριο, Δευτέρα, 3 Ιανουαρίου το πρωί, ο Σεβασμιώτατος Σύρου κ. Δωρόθεος θα περιέλθει τα καταστήματα της Ερμούπολης και θα ευχηθεί στους καταστηματάρχες για το νέο έτος.

 

 

 

 

 

 

TOP NEWS