Στην τελική ευθεία για την ενθρόνιση του νέου Αρχιεπισκόπου Κρήτης Ευγένιου

  • ΔΟΓΜΑ
αρχιεπισκοπος Κρητης Ευγενιος

Παρουσία του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη η τελετή στις 12.00 το μεσημέρι του Σαββάτου – Ποιοι δρόμοι θα κλείσουν

Όλα είναι έτοιμα για την τελετή ενθρόνισης του νέου Αρχιεπισκόπου Κρήτης, Ευγένιου, που ξεκινάει σε λιγότερο από μία ώρα, στις 12 το μεσημέρι του Σαββάτου στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό του Αγίου Μηνά, στο Ηράκλειο.

Στην τελετή, το παρών θα δώσει και ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, προσδίδοντας ακόμα μεγαλύτερη βαρύτητα σε αυτό το κορυφαίο εκκλησιαστικό γεγονός.

Στην ενθρόνιση πρόκειται να παραστούν επίσης η υπουργός Παιδείας, Νίκη Κεραμέως, ο υπουργός Ναυτιλίας, Γιάννης Πλακιωτάκης και ο υφυπουργός Αθλητισμού, Λευτέρης Αυγενάκης, ο πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ, Νίκος Ανδρουλάκης, ενώ τον ΣΥΡΙΖΑ θα εκπροσωπήσει ο Γιάννης Ραγκούσης. Από την διαδικασία, δεν θα μπορούσαν να λείπουν εκπρόσωποι φορέων και τοπικών Αρχών.

Το πρόγραμμα

Σύμφωνα με τον προγραμματισμό, ο πρωθυπουργός αναμένεται να αφιχθεί στον Άγιο Μηνά πέντε λεπτά πριν την άφιξη του Σεβασμιότατου, ώστε να ξεκινήσει το διαδικαστικό της προσφώνησης από το δήμαρχο Ηρακλείου, Βασίλη Λαμπρινό, και να ακολουθήσει σύντομη αντιφώνηση από τον Αρχιεπίσκοπο.

Θα ακολουθήσει η είσοδος στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό, για την τελετή, η διάρκεια της οποίας υπολογίζεται περίπου στις δύο ώρες.

Λόγω της πανδημίας και των μέτρων που εφαρμόζονται σχετικά, πιστοί δεν θα μπορέσουν να εισέλθουν στο ναό, ωστόσο, δύναται να παρακολουθήσουν την υποδοχή του νέου Αρχιεπισκόπου, από την πλευρά του κτιρίου της Αρχιεπισκοπής αλλά και από τα πεζοδρόμια πέριξ και απέναντι από τον Μητροπολιτικό Ναό.

Όσοι επιθυμούν να συγχαρούν τον νέο Προκαθήμενο της Εκκλησίας της Κρήτης, έχουν τη δυνατότητα να βρεθούν στον Εσπερινό που θα τελεσθεί στον Ιερό Καθεδρικό Ναό Αγίου Τίτου Ηρακλείου το απόγευμα του Σαββάτου, αλλά και μετά τη Θεία Λειτουργία στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό του Αγίου Μηνά, την Κυριακή το πρωί.

Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις

Από την Αστυνομία ανακοινώθηκε ότι λόγω της τελετής ενθρόνισης του νέου Αρχιεπισκόπου Κρήτης, θα απαγορευτεί η κυκλοφορία και η στάθμευση όλων των οχημάτων στα εξής οδικά τμήματα:

Στο κατερχόμενο τμήμα της οδού Έβανς, από Πύλη Ιησού έως οδό Αβέρωφ, καθώς και στη Πλατεία Κορνάρου και στις οδούς Κυρίλλου Λουκάρεως, Αγ.Μηνά έως συμβολή με Λεωφόρο Καλοκαιρινού κατά τις ώρες 11:00 -14:30
Στην οδό Αβέρωφ από Πλατεία Ελευθερίας έως τη συμβολή με οδός ‘Εβανς κατά τις ώρες 14:00 έως 15:00
Η κυκλοφορία των οχημάτων θα διεξάγεται μέσω παράπλευρων οδών, στις οποίες επίσης θα εφαρμοσθούν έκτακτες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις.

Παρακαλούνται όλοι οι οδηγοί να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί στα παραπάνω σημεία και για την καλύτερη εξυπηρέτηση τους να συμμορφώνονται στα σήματα και τις υποδείξεις των τροχονόμων.

πηγή: cretalive.gr

TOP NEWS