Στο Λέχοβο για τον Άγιο Καλλίνικο Εδέσσης ο Μητροπολίτης Καστορίας

  • ΔΟΓΜΑ

Το χιονισμένο Λέχοβο επισκέφθηκε ο Σεβ. Μητροπολίτης Καστορίας κ. Καλλίνικος, την Δευτέρα 10 Ιανουαρίου το απόγευμα, για την τακτική, ανά δεκαπενθήμερο, ομιλία του στους κατοίκους του χωριού στον Ιερό Ναό τού Αγίου Δημητρίου.

Μετά τις ομιλίες για την Δεσποτική Εορτή των Χριστουγέννων και μετά τις εορτές τού Αγίου Δωδεκαημέρου, κατά την νέα αυτή περίοδο ο Σεβασμιώτατος ομιλεί για τον άγιο Καλλίνικο Εδέσσης, τον διακριτικό αυτόν Άγιο της εποχής μας.

Κατά το πρώτο μάθημα της νέας σειράς ο Σεβασμιώτατος αναφέρθηκε, «ως αφόρμηση», δηλαδή ως παιδαγωγικό κίνητρο, σε διάφορα ευλογημένα και «χαριτωμένα» περιστατικά από την καθημερινή ζωή τού Αγίου, όπως τα διέσωσε στα βιβλία του το πνευματικό του παιδί νυν Μητροπολίτης Ναυπάκτου Ιερόθεος.

Ο Σεβασμιώτατος κ. Καλλίνικος εξέφρασε συγχρόνως την χαρά του, επειδή μέσα στην καρδιά τού χειμώνα και με χιονόπτωση, εισήλθε στον Ιερό Ναό τού Αγίου Δημητρίου Λεχόβου, όπου βρήκε την ζεστή ατμόσφαιρα της Ενορίας του Λεχόβου, με τον π. Μενέλαο, τον Πρόεδρο τού χωριού κ. Ευάγγελο Στεφανίδη, νέους, μαθητές, φοιτητές και ηλικιωμένους του χωριού, να τον περιμένουν.

Αυτό είναι πολύ ελπιδοφόρο, δεδομένου ότι τα παραδοσιακά αυτά χωριά της Δυτικής Μακεδονίας, όπως όλη η Επαρχία της Πατρίδος μας, φθίνουν από άποψη δημογραφική και οικονομική, ενώ παράλληλα προσπαθούν οι εναπομείναντες κάτοικοι με συγκινητική φιλομάθεια να ζήσουν μέσα στην εκκλησιαστική φωτεινή παράδοσή μας.

Μετά το Λέχοβο, ο Σεβασμιώτατος πήγε στον Ιερό Ναό Αγίων Πάντων, όπου μίλησε στην συγκέντρωση νέων, επίσης για τον άγιο Καλλίνικο.

TOP NEWS