Στον Άγιο Ανδρέα τα μέλη του Συλλόγου Αρκάδων Πάτρας για την κοπή της Βασιλόπιτας

  • ΔΟΓΜΑ

Στον Νέο Ιερό Ναό του Αγίου Αποστόλου Ανδρέου Πατρών, σε μια σεμνή εκκλησιαστική τελετή ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Πατρών κ. Χρυσόστομος, ευλόγησε την Βασιλόπιττα, του δραστήριου Συλλόγου των Αρκάδων Πάτρας.

Μετά την τελετή ο Αρκάς Ποιμενάρχης των Πατρών, μίλησε για την, από των, παλαιών, σύνδεση και βαθειά πνευματική και γενικότερη σχέση των Αρκάδων με την Αχαΐα και γενικότερα με την Αποστολική πόλη των Πατρών.

Προσωπικότητες Αρκάδων Κληρικών και Λαϊκών διέπρεψαν στην Πάτρα. Το άγονο της γης της ορεινής Αρκαδίας, οδήγησε τους κατοίκους της στην Αχαϊκή γη και πρωτεύουσα, ώστε σήμερα να υπάρχει μια ζωντανή Αρκαδική παρουσία και παροικία στην πόλη του Αποστόλου Ανδρέου.

Ο Σεβασμιώτατος συνεχάρη τον νέο Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου, υπό την προεδρία του κ. Παναγιώτου Καρασπήλιου, νέου, ευσεβούς, μορφωμένου και δραστήριου και επαίνεσε το προηγούμενο Συμβούλιο και ιδιαιτέρως τον Πρόεδρο, επίσης νέο, εκπαιδευτικό και πιστό τέκνο της Εκκλησίας κ. Δημήτριο Κομποχόλη.

Ευχήθηκε σε όλους, υγεία, ευτυχία και πρόοδο κατά Θεόν, αγάπη και ομόνοια, για την πρόοδο του Συλλόγου και της κοινωνίας μας γενικότερα και διατήρηση του Αρκαδικού ιδεώδους και της ελληνοχριστιανικής παραδόσεως.

Στη συνέχεια, μίλησε ο νέος Πρόεδρος του Συλλόγου κ. Παναγιώτης Καρασπήλιος, ο οποίος αναφέρθηκε στους σκοπούς του Συλλόγου, έκανε μνεία ιστορικών προσωπικοτήτων εξ Αρκαδίας και κυρίως του Θεοδώρου Κολοκοτρώνη, οι οποίοι άφησαν την παρακαταθήκη της πίστεως από τον Θεό, της αγάπης στην Πατρίδα, της ομόνοιας και ομοψυχίας και της ελευθερίας.

Παρέστησαν η Βουλευτής Αχαΐας κ. Χριστίνα Αλεξοπούλου, Εκπρόσωπος του Βουλευτού κ. Αγγέλου Τσιγκρή, κ. Κωνσταντίνος Τόγιας, ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Ανδρέας Φίλιας, ο Βοηθός Περιφερειάρχου κ. Παναγιώτης Σακελλαρόπουλος, ο Δημοτικός Σύμβουλος και Πρόεδρος του Συλλόγου Δασκάλων και Νηπιαγωγών Πάτρας, κ. Νικόλαος Θεοδωρόπουλος, ο Περιφερειακός Σύμβουλος κ. Σπυρίδων Σκιαδαρέσης, οι οποίοι χαιρέτησαν την εκδήλωση και ευχήθηκαν τα δέοντα.

TOP NEWS