Στον εορτασμό του Αγίου Νικολάου του Πλανά στην Αθήνα ο Λαρίσης Ιερώνυμος

  • ΔΟΓΜΑ

Στον Ιερό Ναό του Αγίου Ιωάννη του Κυνηγού οδού Βουλιαγμένης, χοροστάτησε στον Όρθρο και τέλεσε την Θεία Λειτουργία ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Λαρίσης και Τυρνάβου κ. Ιερώνυμος κατόπιν προσκλήσεως του Εκκλησιαστικού Συμβουλίου και κανονικής αδείας του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Αθηνών και Πάσης Ελλάδος.

Ο Ποιμενάρχης προσεκλήθη για να τιμήσει με την παρουσία του τους εορτασμούς για τα 90 χρόνια της κοιμήσεως του δεύτερου εφόρου και προστάτου της Ενορίας, του Οσίου Πατρός Νικολάου Ιερέως του Πλανά.

Ο Σεβασμιώτατος στο κήρυγμά του μίλησε για την επέτειο των 90 ετών από την οσιακή κοίμηση του Αγίου και προσκάλεσε τον καθένα να αντιγράψει ότι του ταιριάζει από τη ζωή του σύγχρονου διακόνου του Ευαγγελίου.

Προ της απολύσεως ο προϊστάμενος του ναού Πανοσ. Αρχιμ. κ. Σεβαστιανός Σωμαράκης ευχαρίστησε τον Σεβασμιώτατο για την παρουσία του και τη συμμετοχή του στους εορτασμούς, ενώ ο Ποιμενάρχης με τη σειρά του ευχαρίστησε τον π. Σεβαστιανό που του δόθηκε η ευκαιρία να προσκυνήσει και να τιμήσει τον Άγιο την ημέρα της εορτής του, εκφράζοντας την χαρά του που βρέθηκε στην ενορία που υπηρέτησε επί 15 έτη.

TOP NEWS