Στον Ιερό Ναό Αγίου Αθανασίου στο Πυρί ο Μητροπολίτης Θηβών – Χειροθεσία Πνευματικού

  • ΔΟΓΜΑ

Στον Ιερό Ναό του Αγίου Αθανασίου στο Πυρί Θηβών, τέλεσε σήμερα Τρίτη 18 Ιανουαρίου 2022, ημέρα μνήμης των Αγίων Αθανασίου και Κυρίλλου Πατριαρχών Αλεξανδρείας, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Θηβών και Λεβαδείας κ. Γεώργιος τη Θεία Λειτουργία .

Το θείο λόγο κήρυξε ο Γενικός Αρχιερατικός Επίτροπος της Μητροπόλεως πανοσ. Αρχιμ. π. Γεώργιος Θανάσου, ο οποίος αναφέρθηκε στον Άγιο Αθανάσιο και τους αγώνες του για την ορθή πίστη εξ αιτίας των οποίων υπέστη αλλεπάλληλες διώξεις και δεινά.

Στο τέλος της Θείας Λειτουργίας ο Σεβασμιώτατος τόνισε ότι σήμερα είναι ημέρα αισιοδοξίας διότι όπως αναφέρεται και στο συναξάρι του Αγίου Αθανασίου «Ἀθανάσιον καὶ θανόντα ζῆν λέγω. Οἱ γὰρ δίκαιοι ζῶσι καὶ τεθνηκότες». Και ανέφερε ότι σήμερα τιμούμε δυο μεγάλες προσωπικότητες, δυο αγωνιστές της πίστης, που μας καλούν να μιμηθούμε τη ζωή τους και τις αρετές τους.

Στη συνέχεια παρουσίασε τον νέο Γενικό Αρχιερατικό Επίτροπο π. Γεώργιο Θανάσου, ο οποίος κατάγεται από το Πυρί και στον οποίο ευχήθηκε δύναμη, υγεία και καλή καρποφορία.

Επίσης, ευχαρίστησε τον Καθηγούμενο της Ιεράς Μονής Σαγματά πανοσ. αρχιμ. π. Παΐσιο Ναυπλιώτη ζητώντας του να προσεύχεται στον Όσιο Κλήμη για όλους και να υψώνει από εκεί ψηλά στο Σαγματά τον Σταυρό με το Τίμιο Ξύλο για όλους μας. Επίσης, ευχαρίστησε τους ιεροψάλτες και το εκκλησιαστικό συμβούλιο του Ναού και ευχήθηκε σε όλους τους πιστούς.

Τέλος, ευχαρίστησε τον εφημέριο του Ναού π. Μιχαήλ Κατσίνα για την διακονία του στην ενορία, τον οποίο τοποθέτησε εκεί πριν 13 χρόνια όταν τον χειροτόνησε Πρεσβύτερο, εκφράζοντας την αγάπη, την εμπιστοσύνη και την εκτίμησή του προς το πρόσωπο του.

Στη συνέχεια προεχείρισε Πνευματικό τον π. Μιχαήλ και του ευχήθηκε να διακονεί με αγάπη το Μυστήριο της Εξομολογήσεως και να αναπαύει τους ανθρώπους.

Ανέφερε ακόμη, ότι οι προσευχές του πνευματικού του πατέρα π. Παϊσίου, του βιολογικού του πατέρα π. Σωτηρίου και όλων των παρισταμένων είναι κοντά του, και ευχήθηκε υγεία και δύναμη στην πρεσβυτέρα του Αναστασία και στις δυο κόρες του που στέκονται δίπλα στον π. Μιχαήλ.

 

 

TOP NEWS