Στον Πατρών Χρυσόστομο ο νέος Μητροπολίτης Κανάγκας Χαρίτων

  • ΔΟΓΜΑ

Τον Ποιμενάρχη των Πατρών Σεβασμιώτατο κ. Χρυσόστομο επισκέφθηκε ο νέος μητροπολίτης Κανάγκας Χαρίτων, λίγο καιρό μετά την εις Αρχιερέα χειροτονία του.  

Λίγες ημέρες μετά την χειροτονία του εις Επίσκοπον, επισκέφθηκε την Πάτρα, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κανάγκας κ. Χαρίτων, ο οποίος από παλαιά διατηρεί σχέση με την πόλη του Πρωτοκλήτου. Μάλιστα φέρει το όνομα του μεγάλου Ιεραποστόλου αοιδίμου π. Χαρίτωνος Πνευματικάκη, ο οποίος έφυγε από την Πάτρα σε σχετικά μεγάλη ηλικία και εργάστηκε στην Αφρική, ιεραποστολικά με θερμουργό ζήλο και νεανικό ενθουσιασμό.

Ο νέος Αρχιερέας έγινε δεκτός από τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Πατρών κ. Χρυσόστομο, με πολλή αγάπη και χαρά και δέχθηκε τις εγκάρδιες ευχές του Ιεράρχου των Πατρών για την νέα του διακονία, σε τόπο ευλογημένο, με δάκρυα ποτισμένο και με ιεραποστολικούς καμάτους αγιασμένο, από τον οποίο και κατάγεται.

Στον νέο Αρχιερέα, ο Σεβασμιώτατος Πατρών προσέφερε ως ευλογία και ένδειξη αγάπης, Αρχιερατικό Εγκόλπιο, με την ολόθερμη ευχή να έχει μακρά και αγία ποιμαντορία, ακολουθώντας τα ίχνη των μεγάλων Ιεραποστόλων που καλλιέργησαν με κόπους πολλούς τον πνευματικό αγρό της Αφρικής, των οποίων οι ευχές και προσευχές από τον ουρανό θα συνοδεύουν τον νέο Ποιμενάρχη της Κανάγκας.

Ο Σεβασμιώτατος Χαρίτων, διαδέχθηκε τον Σεβασμιώτατο Θεοδόσιο, κληρικό προερχόμενο από την Ιερά Μητρόπολη Πατρών, ο οποίος μετατέθηκε με εισήγηση του Μακαριωτάτου Πάπα και Πατριάρχου Αλεξανδρείας και πάσης Αφρικής κ.κ. Θεοδώρου του Β’ και μετά από ψηφοφορία των Αρχιερέων της Συνόδου του Αλεξανδρινού Θρόνου, στην Ιερά Μητρόπολη Κινσάνσας.

 

 

TOP NEWS