Συνάντηση του Επισκόπου Χαριουπόλεως με τον Πρωθυπουργό της Τασμανίας

  • ΔΟΓΜΑ

Τον Πρωθυπουργό της Τασμανίας, Peter Gutwein, επισκέφθηκε το πρωί της Παρασκευής, 18 Μαρτίου, ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Χαριουπόλεως κ. Βαρθολομαίος, Αρχιεπισκοπικός Επίτροπος Καμπέρας, εκπροσωπώντας τον Σεβασμιώτατο Αρχιεπίσκοπο Αυστραλίας κ. Μακάριο, συνοδευόμενος από τον εφημέριο του Ιερού Ναού Αγίας Τριάδος Χόμπαρτ, π. Δημήτριο Κατσή.

Ο Θεοφιλέστατος, αφού ευχαρίστησε τον Πρωθυπουργό για την ευκαιρία να συναντηθεί μαζί του, μετέφερε την εκτίμηση και τις θερμές ευχές του Σεβασμιωτάτου κ.κ. Μακαρίου και προσκάλεσε τον κ. Gutwein στις εορταστικές εκδηλώσεις που θα πραγματοποιηθούν για την επίσκεψη του Αρχιεπισκόπου στην Πολιτεία.

Επιπλέον, ο Επίσκοπος Χαριουπόλεως συζήτησε με τον πολιτειακό Πρωθυπουργό για τις διάφορες αναστηλωτικές εργασίες που θα εκτελεστούν στον διατηρητέο ναό της Αγίας Τριάδος, και στη συνέχεια του δώρισε μια εικόνα του Χριστού, ευχόμενος ο Θεός να του δίνει υγεία και δύναμη για να υπηρετεί την κοινότητα.

Με τη σειρά του, ο κ. Gutwein ευχαρίστησε τον Θεοφιλέστατο κ. Βαρθολομαίο για την επίσκεψη και δήλωσε την υποστήριξή του στην Ελληνορθόδοξη Εκκλησία της Αυστραλίας. Επιπλέον, ζήτησε από τον Θεοφιλέστατο να μεταφέρει τις εγκάρδιες ευχές του στον Σεβασμιώτατο κ.κ. Μακάριο και εξέφρασε την επιθυμία να συναντηθεί μαζί του.

TOP NEWS