Συνεχίζονται οι Συνοδικές και Περιφερειακές Εκδηλώσεις της Εκκλησίας της Ελλάδος για τη Σμύρνη

  • Δόγμα

Το Σάββατο 20 Αυγούστου και ώρα 20.30, η Ιερά Μητρόπολη Δημητριάδος και Αλμυρού διοργανώνει στην Πλατεία του Ριζομύλου το 12ο Αντάμωμα των Φίλων της Παράδοσης.

Συνεχίζονται κατά τον μήνα Αύγουστο οι Συνοδικές και Περιφερειακές Εκδηλώσεις της Εκκλησίας της Ελλάδος για τη συμπλήρωση εκατό ετών από τη Μικρασιατική Καταστροφή του 1922. Συγκεκριμένα:

Την Τετάρτη 17 Αυγούστου και ώρα 19.00, η Ιερά Μητρόπολη Ζιχνών και Νευροκοπίου διοργανώνει Επιστημονική Εσπερίδα στον Μητροπολιτικό  Ιερό Ναό Αγίου Δημητρίου Κάτω Νευροκοπίου. Οι εισηγήσεις που θα παρουσιασθούν θα έχουν ως θέμα: «Ο Άγιος Εθνοϊερομάρτυς Χρυσόστομος, η Μητρόπολις Νευροκοπίου και Ζιχνών και η Μικρασία” και  «Τα προσφυγικά χωριά της περιφερείας Νευροκοπίου της Ιεράς Μητροπόλεως Νευροκοπίου και Ζιχνών”.

Την Παρασκευή 19 Αυγούστου το βράδυη Ιερά Μητρόπολη Λήμνου και Αγίου Ευστρατίου θα τελέσει Ιερά Αγρυπνία στη μνήμη του Αγίου Θεοχάρους του Νεαπολίτου στον Ιερό Ναό Αγίου Γεωργίου Πλατέος. Η λατρευτική αυτή εκδήλωση εντάσσεται στις λατρευτικές εκδηλώσεις “Μικρασιατικόν Αγιολόγιον” της Σχολής Βυζαντινής Μουσικής της Μητροπόλεως.

Το Σάββατο 20 Αυγούστου και ώρα 20.30, η Ιερά Μητρόπολη Δημητριάδος και Αλμυρού διοργανώνει στην Πλατεία του Ριζομύλου το 12ο Αντάμωμα των Φίλων της Παράδοσης. Θα γίνουν ομιλίες για τον ξεριζωμό και αφανισμό των Ελλήνων από την Ανατολική Ρωμυλία-Βόρεια Θράκη, από την Ανατολική Θράκη, τη Μικρά Ασία και τον Πόντο.

TOP NEWS