Τα Ονομαστήρια του Μητροπολίτη Φιλίππων Στεφάνου

  • ΔΟΓΜΑ

Στην εορταστική Αρχιερατική Θεία Λειτουργία παρευρέθηκε ο Σεβασμιώτατος κ. Δωρόθεος, ο οποίος και κήρυξε το θείο λόγο, κατά προτροπή του Σεβ. Φιλίππων κ. Στεφάνου.

Στην Ιερά Μονή του Αγίου Σίλα Καβάλας, ιερούργησε το πρωί της Δευτέρας 27 Δεκεμβρίου, με αφορμή την εορτή του Πρωτομάρτυρος Στεφάνου και των ονομαστηρίων του, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Φιλίππων, Νεαπόλεως και Θάσου κ. Στέφανος.

Στην εορταστική Αρχιερατική Θεία Λειτουργία παρευρέθηκε ο Σεβασμιώτατος κ. Δωρόθεος, ο οποίος και κήρυξε το θείο λόγο, κατά προτροπή του Σεβ. Φιλίππων κ. Στεφάνου.

Επίσης, συμμετείχαν ο Ηγούμενος της Ι.Μ. Αγίου Σίλα Καβάλας Αρχιμ. Παύλος, πατέρες της Μονής και κληρικοί της Ιεράς Μητροπόλεως Φιλίππων, ενώ παρέστη ο Βουλευτής Καβάλας κ. Ιωάννης Πασχαλίδης, τηρούντων τα μέτρα υγειονομικής προστασίας.

Στην ομιλία του, ο Σεβασμιώτατος κ. Δωρόθεος ανεφέρθηκε στην εορτή των Χριστουγέννων και στην πίστη προς το Χριστό και τη μακροθυμία προς τους λιθοβολούντες αυτόν, που επέδειξε ο Πρωτομάρτυς Στέφανος, ο οποίος μιμήθηκε κατά πάντα τον Κύριο, στο μαρτύριο και στη συγγνώμη προς τους σταυρωτές του.

Υπεγράμμισε δε ότι η κοινωνία έχει ανάγκη, περισσότερο από ποτέ, Στεφάνους με χαρίεντα πρόσωπα, να δώσουν τη μαρτυρία της πίστεως και να συγχωρέσουν τους διώκτες των ιδίων, του Χριστού και της Εκκλησίας.

Επίσης, προσέθεσε ότι τέτοιο Στέφανο διαθέτει η Ιεραρχία της Εκκλησίας στο πρόσωπο του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Φιλίππων, ο οποίος με τη συνετή παρουσία και τον πράο λόγο του αποτελεί αξιομίμητο υπόδειγμα Ιεράρχου, ενώ του ευχήθηκε καλή, μακροχρόνια και υγιεινή Αρχιερατεία.

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Φιλίππων κ. Στέφανος ευχαρίστησε όλους για την παρουσία τους και τις ευχές τους και μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας, τέλεσε Τρισάγιο στον παρακείμενο τάφο του αοιδίμου Προκατόχου του, Μητροπολίτου Φιλίππων Προκοπίου.

 

TOP NEWS