Τα ονομαστήρια του Μητροπολίτη Λεμεσού Αθανασίου

  • ΔΟΓΜΑ

Με ιδιαίτερη λαμπρότητα εορτάστηκε σήμερα, Τρίτη 18 Ιανουαρίου 2022, η μνήμη του Αγίου Αθανασίου του Μεγάλου, Πατριάρχου Αλεξανδρείας, ημέρα κατά την οποία άγει τα ονομαστήρια του ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Λεμεσού κ. Αθανάσιος.

Ανήμερα της εορτής, τελέστηκε Πανηγυρική Θεία Λειτουργία στον Μητροπολιτικό Ιερό Ναό Παναγίας Παντανάσσης Καθολικής, όπου προεξήρχε ο εορτάζων Μητροπολίτης Λεμεσού κ. Αθανάσιος.

Με τον εορτάζοντα Πανιερώτατο κ. Αθανάσιο συλλειτούργησαν ο Αρχιμ. Γεννάδιος, Ηγούμενος της Μονής Αρχαγγέλου Μιχαήλ, ο Αρχιμ. Νεκτάριος Μπακόπουλος, Γενικός Αρχιερατικός Επίτροπος Μητροπόλεως Ταμασού, ο Πρωτ. Θεόδωρος Στυλιανού, Πρωτοσύγκελλος της Μητροπόλεως Ταμασού, ο Πρωτ. Στυλιανός Κωνσταντίνου, Αρχιερατικός Επίτροπος της Μητροπόλεώς Λεμεσού.

Στο ιερό βήμα παρέστησαν συμπροσεχόμενοι οι Θεοφιλεστάτοι Επισκόποι Αμαθούντος κ. Νικόλαος και Νεαπόλεως κ. Πορφύριος.

Τα αναλόγια κόσμησε επαξίως η χορωδία της Μητροπόλεώς μας «Ρωμανός ο Μελωδός» υπό τη διεύθυνση του Πρωτ. Νικόλαου Λυμπουρίδη. Τον Πανηγυρικό της ημέρας εκφώνησε ο Πρωτ. Παντελεήμων Δαλίτης, εφημέριος του Μητροπολιτικού Ναού.

Στη Θεία Λειτουργία παρευρέθηκαν ο Δήμαρχος της πόλεως, κ. Νίκος Νικολαΐδης, οι Γερόντισσες των ιερών Μονών Αγίου Ηρακλειδίου, Προδρόμη Μοναχή και Παναγίας Αμασγούς, Επιφανία Μοναχή, άλλοι επίσημοι και ευσεβείς πιστοί.

Ο Πανιερώτατος, λόγω των υφιστάμενων περιοριστικών μέτρων για την αναχαίτιση της πανδημίας, δεν δέχθηκε ευχές στο επισκοπείο της Μητροπόλεως κατά τη διάρκεια της ημέρας.

TOP NEWS