Θεία λειτουργία στις κατασκηνώσεις από τον Κερκύρας Νεκτάριο

  • Dogma
κερκύρας

Θεία λειτουργία για την πρώτη κατασκηνωτική περίοδο της Ιεράς μητροπόλεως Κερκύρας τέλεσε ο Σεβασμιώτατος μητροπολίτης κ. Νεκτάριος στις εγκαταστάσεις των κατασκηνώσεων στην Κασσιόπη της Βόρειας Κέρκυρας.

Στις ανακαινισμένες εκ βάθρων κατασκηνωτικές εγκαταστάσεις, ανεγείρεται Ιερός Ναός τιμώμενος εις τον Άγιον μεγαλομάρτυρα Δημήτριον και Άγιον Νέστορα, νέους στην ηλικία Αγίους, για να εμπνέουν και να προστατεύουν τα παιδιά.

Στην φετινή πρώτη περίοδο, που φιλοξενεί αγόρια Δημοτικού, αρχηγός είναι ο π. Δοσίθεος Παπαμήτρος, εκπαιδευτικός, και υπαρχηγός ο κ. Σπυρίδων Καφρίτσας, επίσης εκπαιδευτικός.

Φέτος οι κατασκηνώσεις είναι αφιερωμένες στην εξωτερική ιεραποστολή, ώστε να γνωρίσουν την οικουμενική διάσταση της ορθοδοξίας και την αποστολική της διαδρομή. Ονομασία της είναι το «Φως Εθνών», με αφορμή τα λόγια του Κυρίου προς τους μαθητές Του, «Πορευθέντες μαθητεύσατε πάντα τα Έθνη», και οι ομάδες έχουν ονόματα από χώρες όπου εργάστηκαν άνθρωποι ώστε να ευαγγελίσουν τα έθνη και να μεταφέρουν το μήνυμα του Ευαγγελίου. Η κατασκήνωση αριθμεί υπέρ των 100 κατασκηνωτών μαζί με τους ομαδάρχες.

Το πρωί της Κυριακής λειτούργησε ο Σεβ. Μητροπολίτης κ. Νεκτάριος, και κοινώνησε όλα τα παιδιά, αφού την προηγουμένη προσήλθαν οικειοθελώς στο μυστήριο της Ιεράς εξομολογήσεως.

Κατά την διάρκεια της Θείας Λειτουργίας, τα παιδιά έψαλλαν και συμμετείχαν στην Θεία Λειτουργία δημιουργώντας μια ατμόσφαιρα όμορφη και συγκινητική.

Το μεσημέρι ο Σεβασμιώτατος παρακάθισε στο μεσημεριανό γεύμα μαζί με τους κατασκηνωτές, όπου μίλησε πατρικά στα παιδιά με λόγους αγάπης για την αξία της Χριστιανικής ζωής, και της υπευθυνότητας που κοσμεί έναν άνθρωπο, την οποία από την αρχή της ζωής του διδάσκεται, αλλά ταυτόχρονα μπορεί να αποκομίσει μέσα στην ζωή της κατασκήνωσης, όπως και για το νόημα και την αξία της αληθινής φίλιας που αναπτύσσεται στην κοινή κατασκηνωτική ζωή.

Έπειτα τα παιδιά τραγούδησαν, και από τον διάλογο που είχαν με τον Μητροπολίτη έλυσαν πολλές απορίες που σχετίζονται με την ζωή της Εκκλησίας. Στο τέλος τους ευλόγησε, και τους ευχήθηκε για τον υπόλοιπο χρόνο της κατασκήνωσης να συνεχίσουν να απολαμβάνουν τα οφέλη της κατασκηνωτικής ζωής.

TOP NEWS