Θεία Λειτουργία στο Ι.Ησυχαστήριο Σκούρτων – Παρουσίαση βιβλίου για τον μακαριστό Επίσκοπο Τανάγρας κυρό Πολύκαρπο

  • Δόγμα

Χαιρετισμό απηύθυναν ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης Θηβών κ. Γεώργιος και η Καθηγουμένη του Ησυχαστηρίου οσιολογιωτάτη Γερόντισσα Παρασκευή.

Την Κυριακή 24 Σεπτεμβρίου 2023 ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης Θηβών κ. Γεώργιος ιερούργησε στο Ιερό Ησυχαστήριο Αναλήψεως του Κυρίου Σκούρτων. Στη Θεία Λειτουργία προεξήρχε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Καρπενησίου κ. Γεώργιος, ο οποίος και κήρυξε το θείο λόγο αναφερόμενος στο ευαγγελικό ανάγνωσμα της ημέρας. Στο τέλος της Θείας Λειτουργίας τελέστηκε μνημόσυνο για την ανάπαυση της ψυχής του μακαριστού Επισκόπου Τανάγρας κυρού Πολυκάρπου.

Το μεσημέρι στο Καθολικό του Ιερού Ησυχαστηρίου πραγματοποιήθηκε η παρουσίαση του βιβλίου που εξέδωσε το Ησυχαστήριο με τίτλο: “Ο πατήρ Πολύκαρπος Επίσκοπος Τανάγρας”, με την παρουσία του Μακαρ. Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερωνύμου, των Σεβ. Μητροπολιτών Νέας Ιωνίας, Φιλαδελφείας, Ηρακλείου και Χαλκηδόνος κ. Γαβριήλ,  Καρπενησίου κ. Γεωργίου και Θηβών, Λεβαδείας και  Αυλίδος κ. Γεωργίου, καθώς και πολλών πνευματικών παιδιών του μακαριστού Επισκόπου.

Χαιρετισμό απηύθυναν ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης Θηβών κ. Γεώργιος και η Καθηγουμένη του Ησυχαστηρίου οσιολογιωτάτη Γερόντισσα Παρασκευή.

Ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης μας εξέφρασε τα αισθήματα αγάπης και σεβασμού προς το πρόσωπο και το έργο του μακαριστού Γέροντος Πολυκάρπου, κτίτορος και Πνευματικού πατρός τοῦ Ιερού Ησυχαστηρίου Αναλήψεως Σκούρτων. Τόνισε ότι η παρουσία του μακαριστού Γέροντος στην περιοχή μας υπήρξε ευεργετική, αφού διηκόνησε με συνέπεια και διάκριση το μυστήριο της ιεράς εξομολογήσεως, στήριξε πολλούς χριστιανούς και έγινε σημείο αναφοράς ξεχωρίζοντας για το εκκλησιαστικό του ήθος.  Επίσης, συνεχάρη τα πνευματικά του παιδιά και την οσιολογιωτάτη Γερόντισσα Παρασκευή και την Αδελφότητα του Ησυχαστηρίου για την έκδοση του βιβλίου.

Το βιβλίο παρουσίασαν και μίλησαν για τη ζωή και το έργο του μακαριστού Επισκόπου η φιλόλογος Αγνή μοναχή, ο ομότιμος καθηγητής της Θεολογικής Σχολής Θεσσαλονίκης κ. Ανέστης Κεσελόπουλος, ο Σεβ.  Μητροπολίτης Καρπενησίου κ. Γεώργιος και η φιλόλογος Μαρία Παπακωνσταντίνου.

Ο Μακαριώτατος Αρχιεπίσκοπος κ. Ιερώνυμος αναφέρθηκε στην προσωπικότητα του μακαριστού Επισκόπου Τανάγρας συμβουλεύοντας όλους να έχουν ως παράδειγμα στη ζωή τους τον π. Πολύκαρπο, ενώ συνεχάρη την οσιολογιωτάτη Γερόντισσα Παρασκευή και την Αδελφότητα του Ησυχαστηρίου για την εκδήλωση.

TOP NEWS