Μητροπολίτης Μεσσηνίας: Ηλικιωμένοι και ασθενείς να μην προσέλθουν στην τελετή αγιασμού των υδάτων

  • ΔΟΓΜΑ

Την αυστηρή τήρηση των προβλεπόμενων υγειονομικών μέτρων κατά τη διάρκεια του εορτασμού των Θεοφανείων, απηύθυναν σήμερα σε κοινή συνέντευξη Τύπου ο μητροπολίτης Μεσσηνίας κ. Χρυσόστομος και ο Δήμαρχος Καλαμάτας κ. Θανάσης Βασιλόπουλος.

Στόχος της συγκεκριμένης έκκλησης ο περιορισμός της διασποράς του κορωνοϊού στην μητροπολιτική επαρχία της Μεσσηνίας, κατά την εορτή των Θεοφανείων.

Στην κοινή συνέντευξη τύπου τόσο ο Ποιμενάρχης της Μεσσηνίας όσο και ο Δήμαρχος Καλαμάτας επέστησαν την προσοχή των πιστών για την αυστηρή τήρηση των υγειονομικών μέτρων, αλλά και την χρήση προστατευτικής μάσκας.

Ωστόσο τόνισαν την ανάγκη για διατήρηση των αποστάσεων, τόσο κατά τις ακολουθίες στον Ιερό Ναό, όσο και κατά τον αγιασμό των υδάτων στο λιμάνι της μεσσηνιακής πρωτεύουσας.

«Θα ήθελα να παρακαλέσω να τηρηθούν όλα τα μέτρα υγιεινής όπως ορίζονται από τους επιστήμονες», τόνισε ο Μητροπολίτης Μεσσηνίας κ. Χρυσόστομος, ενώ κάλεσε τους ηλικιωμένους και τους ασθενείς να μην προσέλθουν στην τελετή αγιασμού των υδάτων.

Από την πλευρά του Δήμαρχος Καλαμάτας ανέφερε: «Θέλω να ζητήσω και εγώ από τους συμπολίτες μας όσοι έρθουν στον αγιασμό των υδάτων να τηρούν τα μέτρα». Προέτρεψε επίσης, τους πολίτες να ακούν τους ειδικούς και να εμβολιαστούν.

Ο Μητροπολίτης Μεσσηνίας Χρυσόστομος, θα χοροστατήσει κατά τον Όρθρο, θα τελέσει την πανηγυρική θεία Λειτουργία και στη συνέχεια την ακολουθία του Μεγάλου Αγιασμού, στον Ενοριακό Ιερό Ναό Αναλήψεως του Χριστού Παραλίας Καλαμάτας.

Αμέσως μετά στις 11 π.μ., θα προστεί της καταδύσεως του Τιμίου Σταυρού και του αγιασμού των υδάτων στο λιμάνι της Καλαμάτας μπροστά από το Κεντρικό Λιμεναρχείο.

πηγή: eleftheriaonline.gr

TOP NEWS