Τηλεδιάσκεψη νέων Ιεράς Μητρόπολης Χαλκίδος

  • ΔΟΓΜΑ

Πραγματοποιήθηκε διαδικτυακή επικοινωνία νέων στην Ιερά Μητρόπολη Χαλκίδος, μετά από πρόσκληση που απηύθηνε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Χαλκίδος κ. Χρυσόστομος, σε νέους και νέες της Ιεράς Μητροπόλεως, την Τρίτη 15 Φεβρουαρίου 2022.

Στην πρόσκληση του Επισκόπου τους ανταποκρίθηκαν πολλά παιδιά, μαθητές και μαθήτριες Σχολείων, που ο Σεβασμιώτατος πριν την πανδημία επισκεπτόταν συχνά, μέλη των Ενοριακών Κατηχητικών Συνάξεων, των Κατασκηνώσεων, της Χορωδίας-Ορχήστρας Νέων της Ιεράς Μητροπόλεως, που θέλησαν να ανανεώσουν τη σχέση τους με τον Πνευματικό τους Πατέρα και να επικοινωνήσουν μαζί του, χρησιμοποιώντας το αγαθό που προσφέρουν οι νέες ηλεκτρονικές μέθοδοι.

Ο Σεβασμιώτατος στην εναρκτήρια ομιλία του καλωσόρισε τους συμμετέχοντες και εξέφρασε τη χαρά και την ικανοποίησή του, που μετά τόσο καιρό κοινωνικής αποστασιοποίησης και ενώ δεν είναι εύκολες οι επισκέψεις και οι από κοινού συναντήσεις, τώρα με τον τρόπο της τηλεδιάσκεψης όλοι μπορούν να επικοινωνήσουν με όλους, αφού συμμετείχαν ταυτόχρονα νέοι από όλα τα σημεία της Ιεράς Μητροπόλεως (Βόρειες Σποράδες, Βόρειο Εύβοια, Κεντρική Εύβοια, Χαλκίδα) και ακόμη φοιτητές και φοιτήτριες με καταγωγή από την Εύβοια, που βρίσκονται σε διάφορα σημεία της Πατρίδος μας και του κόσμου.

Στη συνέχεια, με απλό και διδακτικό λόγο, ο Σεβασμιώτατος ανέπτυξε την σημασία του να είμαστε μέλη της Εκκλησίας και με έναυσμα αυτό, ακολούθησε ζωντανός διάλογος με εύστοχες ερωτήσεις των νέων.

Ιδιαίτερη αίσθηση προκάλεσε σε όλους η κοινή θέληση των παιδιών να επικοινωνήσουν με τον Επίσκοπό τους, αλλά και το τόσο ζεστό κλίμα επικοινωνίας που αναπτύχθηκε μέσα από τον διάλογο μαζί του.

Η διαδικτυακή σύναξη ολοκληρώθηκε με την ανακοίνωση του Σεβασμιωτάτου ότι η Τηλεδιάσκεψη Νέων της Ιεράς Μητροπόλεως Χαλκίδος θα επαναλαμβάνεται σε τακτά διαστήματα και την θεματολογία της θα την επιλέγουν οι συμμετέχοντες.

TOP NEWS