Το φιλανθρωπικό έργο της Ι. Μ. Καστορίας εν όψει των Χριστουγέννων

  • ΔΟΓΜΑ

Συγκεκριμένα διανεμήθηκαν χίλια διακόσια (1200) δέματα, ενώ δόθηκαν χίλια (1000) κουπόνια για το γεύμα των Χριστουγέννων από δύο εστιατόρια στην Καστοριά και ένα στο Άργος Ορεστικό.

Διανεμήθηκαν από τις Τράπεζες Τροφίμων του Γενικού Φιλοπτώχου Ταμείου της Ιεράς Μητροπόλεως Καστορίας, την Τρίτη 21 Δεκεμβρίου, τα δέματα για τους οικονομικά αδύναμους κατοίκους της περιοχής.

Συγκεκριμένα διανεμήθηκαν χίλια διακόσια (1200) δέματα, ενώ δόθηκαν χίλια (1000) κουπόνια για το γεύμα των Χριστουγέννων από δύο εστιατόρια στην Καστοριά και ένα στο Άργος Ορεστικό.

Ιδιαίτερα ενισχυτική ήταν η βοήθεια και εφέτος από την Ιερά Μονή Βατοπαιδίου η οποία προσέφερε χίλια (1000) κοτόπουλα, ενώ η Αντιπεριφέρεια Καστοριάς δύο παλέτες με τρόφιμα μακράς διαρκείας. Επίσης διανεμήθηκαν τριακόσιες (300) τσάντες που περιείχαν δώρα για μαθητές και τις οποίες προσέφερε προς το Γενικό Φιλόπτωχο Ταμείο η Ιερά Αρχιεπισκοπή Αμερικής.

Τέλος, ο Σύλλογος Μελισσοκόμων Καστοριάς προσέφερε διακόσιες πενήντα (250) συσκευασίες μέλι.

Επίσκεψη του κ. Κωστή Δήμτσα στην Ιερά Μητρόπολη Καστορίας.

Την ίδια ημέρα, την ακριτική Μητρόπολη της Καστοριάς επισκέφτηκε με την ευλογία του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερωνύμου, ο Γενικός Διευθυντής της Μ.Κ.Ο. «Αποστολή» της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών κ. Κωστής Δήμτσας. Ο κ. Δήμτσας μετέφερε τη βοήθεια της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών για το φιλανθρωπικό έργο της Ιεράς Μητροπόλεώς μας. Συγκεκριμένα επρόκειτο για τετρακόσια (400) δέματα με τρόφιμα μακράς διαρκείας.

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Καστορίας κ. Καλλίνικος τον υποδέχθηκε στο Επισκοπείο, όπου είχε την ευκαιρία να συνομιλήσει μαζί του για διάφορα θέματα κοινού ενδιαφέροντος και να τον ευχαριστήσει για την επίσκεψη του.

Στη συνέχεια, ο Σεβασμιώτατος μαζί με τον κ. Δήμτσα επισκέφθηκαν την Κεντρική Αποθήκη Προμηθειών, όπου και ξεναγήθηκαν στους χώρους από τον Υπεύθυνο του Γενικού Φιλοπτώχου Ταμείου της Ιεράς Μητροπόλεως Καστορίας, Πρωτοπρεσβύτερο Ελευθέριο Συτιλίδη. Παράλληλα ο κ. Δήμτσας ενημερώθηκε για τις πλούσιες φιλανθρωπικές δράσεις της τοπικής Εκκλησίας. Αμέσως μετά, διέμειναν δέματα αγάπης σε εμπερίστατους κατοίκους της περιοχής.

Τέλος, επισκέφθηκαν το 9ο Δημοτικό Σχολείο Καστοριάς στο οποίο μοίρασαν δώρα στα παιδιά ενόψει των εορτών των Χριστουγέννων. Αξίζει να σημειωθεί πως τα δώρα που περιείχαν σχολικά είδη προέρχονταν από την Ιερά Αρχιεπισκοπή Αμερικής.

TOP NEWS