Το Μνημόσυνο των Βενιζέλων στο Ακρωτήρι Χανίων

  • ΔΟΓΜΑ

Το ετήσιο Μνημόσυνο του Ελευθερίου και Σοφοκλή Βενιζέλου, τέλεσε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κυδωνίας και Αποκορώνου κ. Δαμασκηνός, αμέσως μετά την Αρχιερατική Θεία Λειτουργία που έλαβε χώρα στον Ιερό Ναό Προφήτου Ηλιού στο Ακρωτήρι Χανίων.

Την Γ’ Κυριακή των Νηστειών, την Κυριακή της Σταυροπροσκυνήσεως, ο Σταυρός, μετά από μία σεμνή πομπή, μεταφέρεται στο σολέα του Ναού, παραμένοντας εκεί όλη την υπόλοιπη εβδομάδα, όπου στο τέλος κάθε Ακολουθίας οι πιστοί τον προσκυνούν.

Τον Θείο Λόγο κήρυξε ο Σεβασμιώτατος ο οποίος αναφέρθηκε στην ευεργετική δύναμη που έχει ο Σταυρός του Κυρίου στη ζωή του κάθε ανθρώπου, τονίζοντας μεταξύ άλλων ότι αυτός ο Σταυρός ο οποίος μπαίνει μέσα στη ζωή μας και παράλληλα στο μέσον του Ναού έρχεται να μας δείξει από τον ίδιο τον Θεό τη Δόξα Του και την χαρά της Αιωνίου Βασιλείας.

Το παρών στο Εκκλησίασμα έδωσε και ο Υφυπουργός Εθνικής Αμύνης κ. Νικόλαος Χαρδαλιάς, ο οποίος πριν το τέλος της Αρχιερατικής Θείας Λειτουργίας ανέγνωσε και το “Πιστεύω”.

 

Παράλληλα στο πλαίσιο των διήμερων επετειακών εκδηλώσεων για την συμπλήρωση 86 ετών από το θάνατο του Ελευθερίου Βενιζέλου, που οργάνωσαν η Περιφερειακή Ενότητα Χανίων, ο Δήμος Χανίων και το Εθνικό Ίδρυμα Ερευνών και Μελετών «Ελευθέριος Βενιζέλος», πραγματοποιήθηκε Επιμνημόσυνη Δέηση, όπου προεξήρχε ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης κ. Δαμασκηνού στους Τάφους των Βενιζέλων.

 

 

TOP NEWS