Το «Πάσχα του καλοκαιριού» στη Μητρόπολη Βελγίου (ΦΩΤΟ)

  • Δόγμα

Ο Επίσκοπος Απολλωνιάδος κ. Ιωακείμ προεξήρχε της Αρχιερατικής Λειτουργίας στον πανηγυρίζοντα Ιερό Ναό της Κοιμήσεως της Θεοτόκου στο Verviers του Βελγίου.

Μετά πάσης λαμπρότητος και με την προσήκουσα προς την “Κυρία των Αγγέλων” μεγαλοπρέπεια εορτάστηκε σε όλες τις Ενορίες και τα Μοναστήρια της Ιεράς Μητροπόλεως Βελγίου και Εξαρχίας Κάτω Χωρών και Λουξεμβούργου, η εορτή της πανιέρου Κοιμήσεως και Μεταστάσεως της Υπεραγίας Θεοτόκου.

Επίκεντρο των λατρευτικών εκδηλώσεων της “Παρθενικής Πανηγύρεως” αποτέλεσε ο Ιερός Ναός Κοιμήσεως της Θεοτόκου Houthalen, στον οποίο μετέβη ο Μητροπολίτης Βελγίου κ. Αθηναγόρας ανήμερα της εορτής, προκειμένου να προεξάρχει της Αρχιερατικής Λειτουργίας και να προσφέρει τη Θεία Ευχαριστία.

Κατά τη διάρκεια του θείου κηρύγματος, ο κ. Αθηναγόρας, αναφέρθηκε γλαφυρώς στο πάντιμο και γλυκύτατο πρόσωπο της Αγίας Θεοτόκου, αναλύοντας την ακατάπαυστη, αέρινη και διηνεκή παρουσία Της στη ζωή των ανθρώπων.

Στην αναίμακτο θυσία συνιερούργησαν μετά του Μητροπολίτου κ. Αθηναγόρα ο Ιερατικώς Προϊστάμενος του Ιερού Ναού, Πρωτοπρεσβύτερος π. Διομήδης Δουλγεράκης και κληρικοί εκ τον όμορων Ενοριών της Επαρχίας του Λιμβούργου, ενώ την Ιερά Υμνωδία διηκόνησε θαυμάσια χορός ψαλτών υπό την διεύθυνση του π. Αντωνίου Ταρλίζου, καθηγητή της Σχολής Βυζαντινής Μουσικής της Ιεράς Μητροπόλεως.

Προ της απολύσεως ο Άγιος Βελγίου ευχαρίστησε τους Ιερείς, τους Ιεροψάλτες και τον ευσεβή λαό που προσήλθε να τιμήσει τη Μητέρα του Θεού, ευχόμενος όπως η Παναγία μας χορηγεί αφθόνως τη Χάρη και την ευλογία Της σε όλο τον κόσμο και ιδιαίτερα σε όσους, φέροντες το όνομά Της, άγουν τα ονομαστήριά τους κατ’ αυτήν την μεγάλη εορτή της Ορθοδοξίας.

Ο Επίσκοπος Απολλωνιάδος κ. Ιωακείμ προεξήρχε της Αρχιερατικής Λειτουργίας στον πανηγυρίζοντα Ιερό Ναό της Κοιμήσεως της Θεοτόκου στο Verviers του Βελγίου.

TOP NEWS