Τριπλή χαρά στον εσπερινό των ονομαστηρίων του Μητροπολίτη Ταμασού

  • Dogma
ταμασού

Πανδήμως, κλήρος και λαός, με επικεφαλής τον Μητροπολίτη Ταμασού και Ορεινής κ. Ησαΐα, υποδέχθηκε  το εσπέρας της Παρασκευής, 9 Σεπτεμβρίου 2022,  την ιερά και σεβασμία εικόνα της Παναγίας Φανερωμένης, που φυλάσσεται ως πολύτιμος θησαυρός στη Νέα Αρτάκη της Ιεράς  Μητροπόλεως Χαλκίδος, στον Ιερό Ναό Αγίας Μαρίνης της κοινότητος Αναλυόντα.

Την εικόνα μετέφεραν οι Αρχιμανδρίτες της Μητροπόλεως Χαλκίδος, π. Συμεών Ηλιοδρομίτης και π. Μεθόδιος Φουντούλης.

Ακολούθησε ο πανηγυρικός εσπερινός προς τιμή του Οσίου Ησαΐου κτήτορος της Ιεράς Βασιλικής και Σταυροπηγιακής Μονής Κύκκου. Του εσπερινού προέστη ο εορτάζων Μητροπολίτης Ταμασού και συγχοροστατούντος του Θεοφιλεστάτου Επισκόπου Νεαπόλεως κ. Πορφυρίου, με την παρουσία του ιερού κλήρου της Μητροπόλεως Ταμασού, των αρχών των διαφόρων κοινοτήτων και πλήθους πιστών της μητροπολιτικής περιφέρειας.

Το θείο λόγο κήρυξε ο Αρχιδιάκονος της Μητροπόλεως Ταμασού, πατήρ Ραφαήλ Μισιαούλης, ο οποίος αναφέρθηκε στο βίο του Οσίου Ησαΐου και ακολούθως στην πολύτιμη προσφορά του Μητροπολίτου Ησαΐα κατά τα δεκαπέντε έτη αγλαόκαρπης ποιμαντορίας στην Ιερά Μητρόπολη Ταμασού, που συμπληρώνονται εφέτος.

Ακολούθως, ο Μητροπολίτης Ταμασού απένειμε σεπτή εντολή και ευαρεσκεία της Αυτού Θειοτάτης Παναγιότητος  του Οικουμενικού  Πατριάρχου κ.κ. Βαρθολομαίου, το οφφίκιο του Αρχιμανδρίτου  του Οικουμενικού Θρόνου στους Πανοσιολογιώτατους Αρχιμανδρίτες Διονύσιο Κοπτίδη,  ο οποίος είναι και αριστούχος απόφοιτος του Ινστιτούτου Μεταπτυχιακών Σπουδών στο Σαμπεζύ της Ελβετίας και ο οποίος περάτωσε τις μεταπτυχιακές του σπουδές με υποτροφία του Οικουμενικού Πατριαρχείου στο Φρίμπουργκ της Ελβετίας, και Νεκτάριο Γεωργίου, Προϊσταμένου της Ιεράς Μονής Οσίου Αββακούμ του εν Καλαμιθάση Φτερικουδίου.

Πριν το πέρας του εσπερινού, ο Ποιμενάρχης Ταμασού τέλεσε την κουρά του δόκιμου μοναχού Παύλου, ο οποίος είναι μέλος της αδελφότητος της Ιεράς Μονής Οσίου Αββακούμ. Ο Πανιερώτατος έδωσε στο νέο μοναχό το όνομα Βατθολομαίος προς τιμή του Οικουμενικού Πατριάρχου κ.κ. Βαρθολομαίου.

Στο τέλος, ο Μητροπολίτης Ταμασού ευχαρίστησε όλους που παρέστησαν τον Γενικό Διευθυντή του Υπουργείου Ενέργειας, Εμπορίου και Βιομηχανίας, κ. Μάριο Παναγίδη, τον Πρόεδρο Ένωσης Κοινοτήτων Κύπρου, κ. Ανδρέα Κιτρομηλίδη, τη Δήμαρχο Ακανθούς, κ. Ελένη Χατζημιχαήλ, τον πρόεδρο και τα μέλη του Κοινοτικού Συμβουλίου Αναλυόντα, τον ιερέα, τον πρόεδρο και τα μέλη της εκκλησιαστικής επιτροπής του Ναού της Αγίας Μαρίνης, και όλο το εκκλησίασμα που προσήλθε να τιμήσει τον Όσιο Ησαΐα και να ευχηθεί στον Μητροπολίτη Ταμασού.

TOP NEWS