Β’ Στάση των Χαιρετισμών στην Κύθνο

  • Dogma
χαιρετισμών

Ο Μητροπολίτης Σύρου κ. Δωρόθεος Β’ τέλεσε την Ακολουθία της Β’ Στάσεως των Χαιρετισμών προς την Υπεραγία Θεοτόκο στον Ιερό Ναό της Αγίας Άννης Δρυοπίδος.

Συνεχίζοντας και ολοκληρώνοντας την ποιμαντική του επίσκεψη στην Κύθνο, ο Μητροπολίτης Σύρου κ. Δωρόθεος Β’ τέλεσε το βράδυ της Παρασκευής 10 Μαρτίου 2023, την Ακολουθία της Β’ Στάσεως των Χαιρετισμών προς την Υπεραγία Θεοτόκο στον Ιερό Ναό της Αγίας Άννης Δρυοπίδος, με τη συμμετοχή των δύο Εφημερίων της Κύθνου, και την παρουσία της Βουλευτού Κυκλάδων κας Αικατ. Μονογυιού, του Δημάρχου και Αντιδημάρχων Κύθνου, Εκπαιδευτικών, Μαθητών και πολλών πιστών.

Στο κήρυγμά του, ο Σεβασμιώτατος κ. Δωρόθεος Β ‘ ανεφέρθη στο πρόσωπο της Θεοτόκου, και συγκεκριμένα πώς Εκείνη, με τη σιωπή και την υπομονή Της και τη στάση Της ως Μητέρα, μας υποδεικνύει πώς πρέπει να αντιπαρερχόμεθα τις δυσκολίες της ζωής και να τις αντιμετωπίζουμε νικηφόρα, με την ελπίδα, που μας προσφέρει η Ανάσταση του Κυρίου, η ανάσταση των κεκοιμημένων, η ανάσταση της ψυχής μας!

Τέλος, ευχαρίστησε όλους για την παρουσία τους και τους ευχήθηκε για το υπόλοιπο της Αγίας Τεσσαρακοστής.
Ήδη, ο Σεβασμιώτατος κ. Δωρόθεος Β’ μεταβαίνει στην Αθήνα

Την Κυριακή, 12 Μαρτίου, το πρωί, ο Μητροπολίτης Σύρου θα ιερουργήσει στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου Ιουλίδος και το απόγευμα θα επιστρέψει στην Ερμούπολη.

TOP NEWS